Monitorul de Suceava Apreciere

Pompierul-erou Cristian Bîrsanu a fost desemnat salvatorul de onoare al anului 2020

Sandrinio NEAGU

Plutonierul adjutant-șef Constantin-Cristian Bîrsanu, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, a fost desemnat salvatorul de onoare al anului 2020. Cu ocazia unei ceremonii care a fost organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Cristian Bîrsanu a primit Emblema de onoare a MAI, distincție înmânată chiar de ministrul Ion Marcel Vela. Distincțiile au fost acordate pompierilor și salvatorilor voluntari, în contextul celebrării Zilei Pompierilor Români. ”Felicitări, Cristi! Suntem mândri de tine!”, este mesajul transmis de reprezentanții ISU Suceava. Plutonierul adjutant-șef Constantin-Cristian Bîrsanu este cel care la începutul lunii decembrie 2019 a salvat viața unei tinere în vârstă de 23 de ani, pe care a scos-o în viaţă dintr-o fântână adâncă de 28 de metri, în satul Pâraie, comuna Mălini.

Plutonierul adjutant-şef Cristi Bîrsanu, pompier militar cu competenţe de paramedic SMURD, se afla acasă, după tura de noapte. Pe 3 decembrie 2019, în jurul orei 14.00, bărbatul a fost alertat cu privire la faptul că vecina a căzut în fântână.

Acesta s-a asigurat cu o frânghie şi a coborât în fântâna adâncă de 28 de metri, unde a stabilizat victima şi a comunicat cu ea, până la sosirea colegilor de la Detaşamentul de pompieri Fălticeni. Salvatorul a mărturisit că femeia căzută în fântână era traumatizată fizic, hipotermică şi în pragul unui atac de panică.

Ulterior, echipajul de la Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, sosit rapid în sprijin, i-a scos pe amândoi în siguranţă la suprafaţă.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 16 Septembrie 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.