Monitorul de Suceava Acțiune delicată de prindere

Polițiștii au dat de o ripostă serioasă în timp ce săltau dintr-un hambar un urmărit general din clanul Bozomală din Șcheia

Florin PAIU

O echipă complexă de polițiști, printre care și luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale Suceava, a descins luni în comunitatea de romi de la Șcheia, la familia Bozomală, în căutarea unui tânăr din această familie. Polițiștii îl căutau pe Marian-Simion Bozomală, în vârstă de 24 de ani, condamnat definitiv pentru furturi, dar căutat de mai multă vreme și dat în urmărire națională și internațională. Polițiștii aveau date că acesta a revenit acasă și nu s-au înșelat. Acțiunea de prindere nu a fost una simplă, cum de altfel era și de așteptat: un alt frate din familia Bozomală și-a instigat rudele și a proferat injurii și amenințări la adresa polițiștilor.

 

Găsit ascuns într-un hambar

Marian-Simion Bozomală, în vârstă de 24 de ani, este condamnat definitiv pentru fapte de furt, inclusiv fapte mai vechi, având de executat un total de 2 ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare. 

Luni dimineață, polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale, de la Postul comunal Șcheia și luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale Suceava au constituit o echipă de prindere a urmăritului Marian-Simion Bozomală, despre care erau date că se află în locuința mamei sale. Polițiștii au încercuit casa și au pătruns în interior. Marian-Simion Bozomală a fost găsit ascuns într-un hambar, fiind încătușat de polițiști.

 

Au mers după un frate și au ridicat doi

În timp ce urmăritul era prins, mai multe rude au început să se manifeste agresiv, polițiștii reacționând pentru îndepărtarea acestora cu spray iritant lacrimogen. În grupul agresiv a fost identificat în principal Ilie-Robert Bozomală, în vârstă de 23 de ani, unul din fratele urmăritului. Acesta ar fi încercat să declanșeze o acțiune violentă la adresa polițiștilor, proferând amenințări și injurii.

Ilie-Robert Bozomală a fost imobilizat, încătușat și ridicat de polițiști, care au sesizat imediat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Ilie-Robert Bozomală a fost reținut în primă fază pentru 24 de ore, iar cercetările cu privire la ultraj sunt continuate de procurorul competent.

Fratele condamnat urma să fie transferat în penitenciar, în vederea executării pedepsei.

 

Familia de romi problemă Bozomală din Șcheia

Frații Bozomală din Șcheia au fost în ultimii ani protagoniști ai unor incidente grave. Într-un caz, ofamilie care avea o casă în apropiere de comunitatea de romi a fost atacată de patru fraţi, toţi din familia Bozomală. Agresorii au spart două geamuri la casă şi unul la maşină, terorizând familia. Proprietarul mai avusese în trecut probleme cu fraţii Bozomală.

În urma acelui incident, familia respectivă s-a mutat cu chirie într-un apartament din Suceava. Frații Bozomală au fost trimiși în judecată și condamnați pentru fapte de furt, dar și pentru tâlhării.

Numărul de fapte de furt comise de aceștia sunt greu de adunat și cuantificat. Este vorba de furturi din case, dar și din societăți comerciale. Frații Bozomală s-au „remarcat” și după ce au furat cabluri de telecomunicație  de valoare mare pe care le-au incendiat  pentru a valorifica cuprul din ele.  Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 15 Mai 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.