Monitorul de Suceava Soluție

Petru Luhan, fost administrator al județului Suceava, a scăpat de acuzațiile DNA prin prescripție

Sandrinio NEAGU

Petru Luhan, fost administrator al județului Suceava și fost europarlamentar, originar din Măneuți, comuna Frătăuții Vechi, a scăpat de acuzațiile procurorilor DNA care l-au trimis în judecată pentru că ar fi deturnat fonduri europene. Tribunalul București, acolo unde era judecat Luhan, a constatat prescripția faptelor și ca urmare judecătorii au decis încetarea procesului penal.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Petru Luhan în 2019, pentru că ar fi folosit sau prezentat acte false pentru a obține pe nedrept fonduri europene.

”În perioada 17 martie 2010 – 06 martie 2012, inculpatul Luhan Petru Constantin, în calitatea menționată mai sus, cu rea-credință, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport. La cererile respective, inculpatul a atașat mai multe documente justificative (facturi fiscale, chitanțe, bonuri de combustibil) având același caracter ilicit, prin care:
– s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion,
– s-au atestat deplasări cu autoturismul între localitatea de domiciliu a inculpatului și locul de muncă, în principiu orașele Strasbourg sau Bruxelles, deplasări care, în realitate, erau efectuate cu avionul.
Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Luhan Petru Constantin a obținut pe nedrept de la Parlamentul European suma 50.368 euro”, se menționa în comunicatul DNA la momentul sesizării instanței de judecată.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 18 Martie 2023.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.