Monitorul de Suceava

Peste 250 de elevi și preșcolari au participat la o acțiune de împădurire la Adâncata

Sandrinio NEAGU

Peste 250 de copii de la două unități de învățământ din municipiul Suceava au participat luni, 22 aprilie, la o acțiune de împădurire care a avut loc la Ocolul Silvic Adâncata. Este vorba de 50 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 3 Suceava și 200 de preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit 1-2-3 Suceava, care au sfidat ploaia și au finalizat acțiunea programată de mai multă vreme.

Activitatea a făcut parte din programul „Săptămâna Verde”, o inițiativă menită să promoveze conștientizarea și implicarea în protejarea mediului înconjurător. Acțiunea a fost o bună oportunitate de a implica copiii în protejarea și conservarea mediului înconjurător, încurajându-i să devină membri activi și importanți în ,,lupta” pentru viitorul planetei noastre.

Copiii și părinții prezenți au aflat cât de importante sunt pădurilor pentru sănătatea ecosistemelor, dar și pentru oameni, precum și despre responsabilitatea pe care trebuie să o manifestăm în toate acțiunile noastre față de resursele naturale.

Copiii, elevi și preșcolari, au fost implicați într-o serie de activități educative și interactive, adaptate nivelului de înțelegere și interes, ce au inclus discuții despre rolul pădurilor în absorbția dioxidului de carbon, menținerea biodiversității și protejarea habitatelor naturale, precum și despre amenințările cu care se confruntă pădurile din cauza poluării, a intervenției greșite a omului și a schimbărilor climatice.

Momentul central al acțiunii l-a reprezentat plantarea puieților forestieri. Fiecare participant a avut ocazia să contribuie activ la împădurirea zonei, plantând, cu ajutorul personalului silvic și al părinților, 400 de puieți de molid.

Copiii au interacționat foarte bine, iar silvicultorii le-au explicat cât de important este să avem grijă de păduri și de mediul înconjurător și ce trebuie să facă pentru protejarea naturii.

Silvicultorii le-au mai prezentat celor mici aspecte plăcute și mai puțin plăcute din activitatea lor și le-au oferit informații utile despre rolul și importanța pădurii, despre măsurile de protejare a pădurilor și conservare a biodiversității.

Acțiunea derulată de ,,Ziua Mondială a  Pământului”, sub denumirea ”Pădurea copilăriei”, a putut avea loc cu implicarea profesoarei Mirela Zăicescu, de la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, precum și a profesoarei Doruța-Mihaela Obreja, de la Grădinița cu Program Prelungit 1-2-3. Nu trebuie uitată nici contribuția reprezentanților Ocolului Silvic Adâncata, respectiv inginer Carmen Mihețiu, șeful de ocol, a inginerilor Ovidiu Popovici și Florin Volosciuc și a tehnicianului Mihai Achihăie.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 23 Aprilie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.