Monitorul de Suceava

Pesta porcină africană a ajuns și în județul Buzău

 

Două focare de pestă porcină africană au fost confirmate, duminică, în județul Buzău, în două gospodării. Autoritățile bănuiesc că virusul a fost adus din Tulcea, transmite MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, a declarat că duminică a ajuns de la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti buletinul care confirmă prezența virusului de pestă porcină africană în județ.

Cele două focare, care au legătură între ele, au fost descoperite în localităţile Lunca și Pănătău, din comunele Pătârlagele și Pănătău.

“În Pănătău locuiește o doamnă la care a venit tatăl în vizită, el fiind din Tulcea, unde este focar PPA”, a declarat Cozma.

Potrivit acestuia, femeia a sacrificat un porc și a dus din carne și mamei sale, care locuiește în Lunca, unde s-a confirmat cel de-al doilea focar.

”Cel mai probabil virusul a fost adus din Tulcea”, a adăugat Cozma.

Potrivit acestuia, în comuna Pănătău au fost sacrificați doi porci pentru prelevarea de probe. De asemenea, au fost prelevate probe de la un al treilea animal, dintr-o gospodărie învecinată.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău a precizat că au fost instituite filtre de dezinfecție la ieșirea din cele două gospodării unde au fost înregistrate focarele și pe străzile unde se află locuințele.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 03 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.