Monitorul de Suceava Situaţie disperată

Părinţii şi copiii rămaşi fără casă vor fi mutaţi în dispensarul medical

Florin PAIU

Cei patru oameni de la Drăgoieşti rămaşi fără acoperiş deasupra capului în urma incendiului de duminica trecută vor fi mutaţi într-o cameră din dispensarul medical din sat. Aceasta este soluţia găsită de conducerea Primăriei Drăgoieşti, după ce varianta containerului adus de la pompieri a căzut, vagonul fiind într-o stare precară.

Primarul comunei Drăgoieşti, Constantin Popescu, ne-a declarat, ieri, că dispensarul este locuit doar parţial şi a fost identificată o cameră care poate fi racordată, cu o sobă, la horn. Singura problemă care mai trebuie rezolvată este de amenajare a sobei.

Primarul a spus că speră ca până sâmbătă camera să devină locuibilă pe timp de iarnă. Până atunci, cei doi soţi şi cei doi copii, o fată de 7 ani şi un băiat de 17 ani, stau la rude din sat.

Membrii familie Popescu (nu există grad de rudenie cu primarul, Popescu fiind un nume comun la Drăgoieşti) ar urma să stea în camera din dispensar până când se va ridica o casă nouă pentru familie, pe locul celei care a ars.

 

Campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea familiei

Primarul din Drăgoieşti a mai ţinut să precizeze că toate persoanele care vor să ajute, şi există deja multe semnale în acest sens, sunt rugate să se adreseze direct primăriei.

„Persoanele care vor să ajute familia Popescu, care şi-a pierdut casa şi toate bunurile în incendiul din data de 2 decembrie, se pot adresa direct Primăria Drăgoieşti (telefon 0230.206201).Toate donaţiile vor fi preluate pe bază de semnătură şi distribuite către familia respectivă. Donaţiile în bani vor fi preluate pe bază de tabel care va conţine datele de identificare şi semnătura donatorului. Cu sumele respective se vor cumpăra materiale de construcţie necesare ridicării unei noi locuinţe”, se arată în anunţul primăriei, postat pe pagina de facebook Primăria Drăgoieşti.

 

O familie săracă, ce reuşise cu greu să renoveze o casă bătrânească 

Casa familiei Popescu de la Drăgoieşti s-a aprins duminică seara, când părinţii se aflau în vizită la o rudă. În timp ce veneau spre domiciliu, oamenii au fost alertaţi de vecini că le arde casa. 

Focul a fost observat târziu, astfel că la ora la care s-a dat alarma acoperişul deja ardea.

Dorel Marian Popescu şi soţia sa, Lăcrămioara, nu au reuşit să scoată mai nimic din casă.

Cei doi soţi trăiesc în momentul de faţă din ajutor social şi alocaţiile copiilor, venitul familiei fiind de mai puţin de 700 de lei.

Cei doi soţi sunt oameni muncitori, care au trudit în ultimii ani în străinătate. Ei reuşiseră să renoveze o casă bătrânească, să o mobileze şi să cumpere cam tot ce aveau nevoie pentru un trai decent. Incendiul de duminică le-a distrus însă tot ce au agonisit în ultimii ani.

Focul a pornit de la coşul de fum deteriorat şi s-a dezvoltat şi pe interior. 

La locul incendiului au ajuns lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Drăgoieşti şi pompieri militari de la Detaşamentul Suceava. Timp de trei ore, pe un ger aspru, pompierii au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea focului violent.

Pompierii au reuşit să salveze doar şura din gospodărie.

Cei doi soţi au un băiat de 17 ani, elev la o şcoală de meserii în municipiul Suceava, şi o fată de 7 ani, elevă în clasa I la şcoala din sat.

Pe termen scurt, cei doi soţi îşi doresc doar o cameră unde să poată locui şi să rămână împreună cu copiii. Aceştia speră că, prin donaţiile oamenilor de bine şi cu ajutor de la primărie, în primăvară, pe locul casei distruse de incendiu va fi ridicată o locuinţă nouă.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 06 Decembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.