Monitorul de Suceava

Parcare supraterană de 200 de locuri, extinsă peste stradă, lângă Primăria Suceava

Cosmin ROMEGA

Prima parcare publică supraterană din municipiul Suceava, care urmează să fie realizată lângă sediul Primăriei Suceava, în zona Areni, ar putea aduce şi un element de noutate în oraş – prima stradă înglobată într-o clădire.

“Aşa cum am anunţat, Primăria Municipiului Suceava a demarat procedura pentru realizarea parcărilor supraterane în oraşul nostru. Prima parcare va fi realizată la primărie. Iniţial am dorit să facem această parcare în spatele primăriei însă, din păcate, suprafaţa este mică şi nu corespunde cerinţelor acestei investiţii. În urma discuţiilor avute cu proiectantul, varianta cea mai eficientă este să o realizăm în parcarea din faţa primăriei, cu extindere pe strada Universităţii până la stadion, cu circulaţie pe strada Universităţii prin parcarea supraterană. În acest fel s-ar putea face o parcare supraterană de 200 de locuri”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean a prezentat şi o simulare a viitoarei construcţii, lansând în dezbatere publică această variantă inedită.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Septembrie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.