Monitorul de Suceava

PDL şi PSD au câştigat cele mai multe primării din Bistriţa-Năsăud, potrivit partidelor

Zece primării din Bistriţa-Năsăud au fost adjudecate de candidaţi ai PDL încă din primul tur de scrutin, în timp ce PSD a câştigat opt, iar PNL doar două, au anunţat liderii judeţeni ai celor trei formaţiuni, care îi citează pe reprezentanţii partidelor în birourile electorale locale.
  Prim-vicepreşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Sabin Ilieşi, a declarat corespondentului MEDIAFAX că PDL a câştigat din primul tur Primăria oraşului Năsăud, respectiv primăriile comunelor Dumitra, Bistriţa Bârgăului, Maieru, Nuşeni, Rodna, Ilva Mare, Telciu, Lunca ILvei şi Şintereag, unde partidul a avut primari în funcţie.

Deputatul PSD Emil Radu Moldovan, liderul judeţean al PSD, a declarat că formaţiunea sa a câştigat primăriile Chiuza, Ciceu Giurgeşti, Ciceu Mihieşti, Leşu Ilvei , Salva , Şieu Odorhei şi Monor.

Preşedintele filialei Bistriţa-Năsăud a PNL, Ioan Turc, a declarat, la rândul lui, că formaţiunea sa şi-a adjudecat două primării, pe cea din Romuli, respectiv pe cea din Tiha Bârgăului.

Informaţiile au fost confirmate reciproc de liderii celor trei partide, nu însă şi de BEJ, unde nu a ajuns cu buletinele nici o comună din judeţ.

Surse din Biroul Electoral Municipal Bistriţa au informat, însă, că, din centralizarea datelor din circa majoritatea secţiilor de votare din Bistriţa, niciun candidat nu a câştigat din primul tur.

În schimb, actualul edil, Vasile Moldovan (PDL) şi senatorul Ovidiu Creţu (PSD) ar putea intra în turul al doilea.

În ce priveşte Consiliul Judeţean, PDL susţine că reprezentantul său în cursa pentru şefia instituţiei, Liviu Rusu, este pe primul loc în majoritatea comunelor.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 31 Mai 2008.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.