Monitorul de Suceava Punct de vedere

Octavian Ilisoi: ”Sunt foarte utile autostrăzile, dar fără industrie Bucovina nu se va dezvolta”

Sandrinio NEAGU

Octavian Ilisoi, candidatul ALDE pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, consideră că industria trebuie să fie prioritatea numărul unu în planul de dezvoltare al județului.

”Fără o industrie performantă vom rămâne la stadiul actual sau chiar mai jos. E adevărat că infrastructura, în special cea rutieră, este importantă, dar dacă nu vom atrage investitori care să creeze locuri de muncă, drumurile vor fi bune doar pentru turiști. Peste tot în lumea civilizată s-a dovedit că acolo unde există o zonă industrială puternică și nivelul de trai este unul crescut, iar calitatea serviciilor, de la cele medicale și până la cele sociale, este una ridicată. De aceea, cred că autostrăzile sunt extrem de utile, dar fără industrie nu avem nici o șansă de a evolua și a ne dezvolta”, a spus Octavian Ilisoi.

Președintele ALDE Suceava a mai arătat că potențialul zonei este unul uriaș și există numeroase avantaje pentru firmele care doresc să investească aici și să creeze noi locuri de muncă.

”În primul rând, există oameni calificați în aproape toate domeniile de activitate, parte dintre ei fiind chiar suceveni care s-au întors în țară după ce ani de zile au muncit în străinătate. În afara forței de muncă, esențială de altfel pentru orice ramură industrială, autoritățile locale pot și trebuie să pună la dispoziția investitorilor utilitățile. De asemenea, pot fi acordate o serie de facilități care să-i stimuleze pe oamenii de afaceri să vină în Bucovina cu plăcere și să aibă garanția că vor găsi în autoritățile locale un partener serios de discuții”, a mai menționat Octavian Ilisoi.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 16 Septembrie 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.