Monitorul de Suceava Duminică și luni

O parte din cartierul Burdujeni a rămas în două zile fără apă rece și apă caldă, din cauza unor avarii la rețelele ACET

Cosmin ROMEGA

Apa rece a lipsit aproape două zile de la robinetele a sute de familii din cartierul sucevean Burdujeni, ca urmare a unor avarii succesive la rețelele ACET de distribuție.

Avaria apărută sâmbătă noaptea a afectat câteva blocuri de pe strada Cuza Vodă (ex. 64, 66), dar și mai multe blocuri din zona străzii Iacob Zadik, la care nu a mai fost apă rece la robinete.

În lipsa apei reci, nici apa caldă nu a mai putut fi furnizată la consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare, fiind afectat și punctul termic din acea zonă.

Avaria a fost localizată și rezolvată în cursul zilei de duminică, în jurul orei 14.00, dar seara s-a produs în apropiere o nouă avarie, la rezolvarea căreia se lucra încă luni după-amiază, conform estimărilor celor de la ACET, apa rece trebuind să revină la robinete în jurul orei 16.00.

Pe lângă disconfortul celor care nu au avut parte de apă rece sau apă caldă, ori de ambele, la finalul unei săptămâni și la începutul alteia, o problemă care ridică semne de întrebare este cea a lipsei de comunicare în astfel de situații, în condițiile în care există o mulțime de variante de informare în timp real a populației, dar și a altor agenți economici afectați de astfel de avarii.

Deocamdată, singura posibilitate de informare este ca fiecare om să sune la Dispeceratul ACET, situație în care adeseori se întâmplă ca liniile să fie ocupate, fiind mulți care sună în același timp.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 14 Ianuarie 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.