Monitorul de Suceava Handbal masculin – Divizia A

O nouă tură de antrenament cu public pentru CSU Suceava

Gabriel TODERAŞCU

Etapa a XIII-a a Diviziei A de handbal masculin Seria A programează pentru CSU Suceava un joc împotriva unui adversar facil, este vorba de CSU Târgovişte. Gruparea dâmboviţeană nu poate fi desconsiderată, însă după douăsprezece runde ea are 0 puncte în clasament şi în ultimele două etape a primit nu mai puţin de 100 de goluri. Partida dintre CSU Suceava şi CSU Târgovişte va avea loc duminică, 16 februarie, de la ora 11.00, în sala „Dumitru Bernicu”.

„Ne vom vedea de jocul nostru şi vom încerca să verificăm toate schemele, pe cât posibil. În mod cert vom folosi jucătorii care au evoluat mai puţin şi cel mai important lucru este să nu avem accidentări. După această partidă va urma derbiul cu Magnum Botoşani şi va trebui să fim în formă maximă. Acesta este şi motivul pentru care am efectuat şedinţe de pregătire mai dificile în ultima săptămână”, a declarat antrenorul echipei CSU Suceava, Adrian Chiruţ.

„Aşa cum a spus şi antrenorul nostru, important este să nu existe accidentări după jocul cu CSU Târgovişte. Atmosfera în cadrul lotului este una bună şi toţi ne concentrăm pe jocul din etapa viitoare de la Botoşani”, a precizat extrema dreaptă a formaţiei sucevene, Robert Furak.

După ultima întâlnire a reprezentanţilor echipelor de Ligă Naţională s-au concretizat câteva cerinţe, unele vizând restricţii pentru jucătorii străini, dar şi măsuri pentru promovarea jucătorilor tineri.

„Chestia cu jucătorii străini era de aşteptat şi este una normală. Mie mi se pare foarte bună ideea ca fiecare echipă din primul eşalon valoric să aibă o a doua formaţie care să ofere jucătorilor tineri prilejul să se afirme. După terminarea junioratului, o mare parte dintre sportivi se pierd şi este păcat. Nu mai menţionez faptul că, în prezent, preţul tinerilor jucători de valoare din România a explodat. Pentru noi este aproape imposibil să ajungem la un tânăr jucător român care a cochetat cu loturile naţionale”, a mai afirmat antrenorul echipei CSU din Suceava, Adrian Chiruţ.

 

Programul etapei a XIII-a:

Poli Iaşi – Magnum Botoşani
CSU din Suceava – CSU Târgovişte
CSU Galaţi stă în această etapă.

 

Clasament

1. CSU din Suceava        9        8        1        0        337-188      25
2. Magnum Botoşani      9        7        1        1        314-237      22
3. CSU Galaţi        10      4        0        6        354-265      12
4. Poli Iaşi   10      4        0        6        285-285      12
5. CSU Târgovişte10      0        0        10      188-503      0


Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 14 Februarie 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.