Monitorul de Suceava Găsită de polițiști

O bătrână de 96 de ani a umblat ore bune prin bezna nopții, fiind găsită vie și nevătămată

Florin PAIU

O femeie în vârstă de 96 de ani, plecată voluntar de la domiciliu, a fost dată dispărută de familie aproape de miezul nopții de joi spre vineri, fiind căutată de polițiști până în jurul orei 1.00 din noapte. Din fericire, nonagenara a fost găsit vie și nevătămată.

Joi, în jur de ora 23.15, Poliția orașului Milișăuți a fost sesizată prin apel la 112 de către un localnic, care a anunțat că mama sa, în vârstă de 96 de ani, a plecat voluntar de la domiciliu.

Fiul a precizat că inițial nu s-a alertat deoarece mama mai plecase de acasă pe distanțe scurte și se întorcea singură. Bărbatul își căutase inițial mama prin apropiere, cu membrii familiei sale.

Polițiștii de la Milișăuți au dat alarma printre colegi de serviciu, fiind solicitat sprijin și de la jandarmi și pompieri.

După o căutare de aproximativ 2 ore, un echipaj de poliție a dat de bătrână la aproximativ un kilometru de casă, peste pârâul denumit Solcuța.

De precizat că bătrâna nu aude și nu vede bine, fapt firesc din cauza vârstei, şi nu suferă de tulburări psihice.

Bătrâna a fost găsită într-o stare bună și nu a necesitat spitalizarea.

Acum câteva zile un bătrân de 89 de ani, din Sucevița, a fost găsit în pădure, unde a petrecut o noapte, după ce, aflat în căutare de ciuperci, a alunecat și a căzut, fracturându-și o mână. Și în acest caz bătrânul a trecut cu bine peste încercare, fiind preluat de medici în stare relativ bună. Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 17 Octombrie 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.