Monitorul de Suceava Alegeri

Noul rector al Universității „Al. I. Cuza” este rădăuțeanul Liviu Maha

Adelina TALPALARIU

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași (UAIC) și-a ales luni, 19 martie, noul rector în persoana prof. univ. dr. Liviu Maha, originar din Rădăuți.

Universitarul a ieșit victorios din lupta cu contracandidatul său, prof. univ. dr. Tudorel Toader, fost Ministru al Justiției, obținând 487 dintre sufragii, față de 233 de voturi cât a adunat Toader.

Liviu Maha predă la Universitatea „Al. I. Cuza” din 1999, este profesor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, fiind specializat în procesul de integrare economică, comerț internațional, internaționalizarea firmelor, extinderea UE, piața internă, politica de dezvoltare regional.

Maha s-a născut la Rădăuți și are 47 de ani. 

Acesta este absolvent al Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (1991 - 1995), profilul de matematică – informatică.

Facultatea, studiile de masterat și de doctorat le-a urmat la universitatea ieșeană.

Pe parcursul celor peste 20 de ani de carieră în învățământul superior, a desfășurat o bogată activitate didactică și de cercetare științifică, concretizată în publicarea de cărți, editarea de volume de specialitate, publicarea de articole de specialitate, organizarea de manifestări științifice etc.

În 2021 a fost ales, la Rădăuți, președinte al Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 20 Martie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.