Monitorul de Suceava Noutăţi

Noul mers al trenurilor readuce legătura spre Constanţa şi un tren în plus spre Putna

Florin PAIU

Noul mers al trenurilor intră în vigoare la finele acestei săptămâni, pe 9 decembrie, cu o serie de aspecte pozitive pentru Suceava.

Trenul care leagă Suceava de Constanţa revine în circulaţie, la aproximativ un an de zile de când CFR Călători a decis să-l anuleze. O altă noutate importantă este legată de noile trenuri spre Putna, reintroduse din luna august. Succesul acestor trenuri este confirmat de faptul că de la 1 ianuarie va fi introdusă o pereche în plus pe ruta Suceava-Putna.

De la noul mers al trenurilor, garniturile Suceava-Constanţa, respectiv Iaşi-Constanţa vor circula din nou în fiecare zi. Trenul de la Suceava la Constanţa va pleca la 22.50, în timp ce perechea, dinspre Constanţa, este tot de noapte, ajungând la Suceava dimineaţă, la 6.23. Aceste trenuri de la Suceava la Constanţa şi retur vor circula zilnic şi vor fi anulate doar în perioadele în care circulă trenul Suceava-Mangalia. Acesta este programat să circule în perioada minivacanţei de 1 Mai şi în sezonul estival, de la mijlocul lui iunie şi până aproape de mijlocul lunii septembrie.

În privinţa trenurilor spre Putna, vor fi trei perechi pe zi, în loc de două, de luni până vineri. Noul tren de la Suceava spre Putna va pleca la 8.10, va ajunge la Putna la 10.21 şi va pleca imediat înapoi, cu sosire la Suceava la 12.35.

Pe lângă aceste noutăţi, în rest, în mare, numărul de trenuri rămâne acelaşi. Vor fi asigurate în continuare şase trenuri pe sens de la Suceava la Bucureşti, majoritatea cu timpi de parcurs sub 7 ore. Cel mai bun timp de mers de la Suceava spre Capitală este de 6 ore şi 20 de minute.

În privinţa legăturilor spre Ardeal şi Banat, numărul de trenuri este acelaşi, cu mici modificări la orele de parcurs. Şi aici se poate observa o uşoară scădere a timpilor de parcurs, care rămân însă mari.

Noutăţi sunt şi la mersul internaţional, unde apare un nou tren de zi, trenul „Transilvania” Cluj-Napoca – Budapesta - Viena, respectiv o nouă legătură între Budapesta şi Bucureşti. 

CFR Călători va continua să acorde reduceri tarifare speciale cuprinse între 20 şi 45%, din tariful de transport preţ întreg şi copil, la un număr de 104 trenuri InterRegio în perioada 9 decembrie 2018 – 9 iunie 2019. Se va accepta şi călătoria posesorilor de abonamente valabile la tren Regio la 98 de trenuri de rang superior – InterRegio.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 06 Decembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.