Monitorul de Suceava

Neculai Miron, primarul din Bosanci, va candida pentru funcția de președinte al CJ Suceava din partea AUR

Sandrinio NEAGU

Neculai Miron, primarul comunei Bosanci, a anunțat că va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava. Deși momentan este în PNL, partid pentru care a candidat la alegerile din septembrie 2020, Miron va candida din partea altui partid la alegerile de peste doi ani. Primarul din Bosanci a precizat că va candida din partea celor de la AUR.

Neculai Miron nu a dezvăluit dacă există acceptul conducerii acestui partid pentru candidatura sa la funcția de președinte al CJ Suceava. Intrat în politică nu de foarte multă vreme, Neculai Miron are deja la activ două partide, iar AUR ar fi al treilea. La alegerile din 2016 a candidat pentru ALDE și a fost ales în special cu voturile locuitorilor din Bosanci care erau plecați la muncă în străinătate, cei mai mulți în Belgia, și care în ziua scrutinului au venit acasă special pentru a-și pune ștampila pe buletinul de vot. Ulterior, a trecut la PNL și a obținut cel de al doilea mandat de primar.

Mariajul cu PNL s-a dovedit unul extrem de dificil, și asta pentru că a ales să-l critice direct și public pe președintele organizației județene a partidului, Gheorghe Flutur. Mai mult, Neculai Miron s-a poziționat de partea lui Ludovic Orban la alegerile care s-au soldat cu debarcarea acestuia din funcția de președinte al PNL. Fostul lider liberal și-a făcut un alt partid, Forța Dreptei, iar în urmă cu câteva săptămâni a trecut prin Suceava, ocazie cu care s-a întâlnit și cu primarul din Bosanci. În ciuda acestei apropieri, Neculai Miron a precizat că nu va candida pentru funcția de președinte al CJ Suceava din partea Forța Dreptei, ci a AUR.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 22 Septembrie 2022.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.