Monitorul de Suceava Scoși în stradă

Municipiul Suceava, împânzit de polițiști, după accidentele cu șapte morți

Florin PAIU

Începutul de coșmar al lunii septembrie de pe străzile din municipiul Suceava, când s-a înregistrat un nefericit record de șapte morți în accidente în doar două zile, a adus o creștere vizibilă a echipajelor de poliție în trafic, mai ales pe timp de noapte. Polițiștii au fost scoși în stradă încă din seara zilei de 3 septembrie, iar aceste suplimentări de efective vor continua o perioadă de câteva săptămâni.

Numărul de echipaje în control a fost suplimentat și prin aducerea de polițiști din alte localități ale județului. Polițiști de la posturi comunale destul de îndepărtate de Suceava au avut grafic de control în ultimele zile în municipiul reședință de județ. Ori la ieșirile din municipiu.

Această mobilizare vine însă destul de tardiv, după o perioadă în care pe străzile din municipiul Suceava polițiștii rutieri deveniseră foarte puțini vizibili.

Așa s-a ajuns ca noaptea, pe străzile din municipiul Suceava să se deruleze adevărate curse de viteză, atât cu autoturisme cât și cu motociclete. Motocicliștii care fac „liniuțe” cu viteză foarte mare pe bulevardul principal, deranjând și ordinea publică, nu au fost „văzuți” mai deloc de polițiștii de la Biroul Rutier Suceava în această vară. Iar inevitabilul s-a produs în noaptea de 2 spre 3 septembrie, când doi tineri aflați pe motocicletă au murit sub roțile unui autocar. Un alt tânăr, fără permis, care se plimba de la Sf. Ilie la Suceava și retur, a provocat o triplă tragedie, în care el și încă doi tineri au murit.  

Polițiștii rutieri dau vina pe lipsa de efectiv și pe numărul mic de polițiști care fac efectiv muncă de tren. Este un fapt real, însă nu poate justifica decât până la un punct lipsa polițiștilor de la Biroul Rutier Suceava de pe străzi.

În ultimele nopți, pe bulevardul principal al Sucevei, au putut fi observate, din Burdujeni și până la ieșirea spre Fălticeni, câte două-trei mașini de poliție. Acestea erau fie în puncte fixe de pe căi secundare, de unde acționau cu radarul, fie se deplasau în trafic. Acestă prezență a mașinilor de poliție are fără îndoială un rol important în prevenirea de noi tragedii.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 10 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.