Monitorul de Suceava

Minora care a pus pe jar toată România s-a întors la Mănăstirea Sihăstria Rarăului

Sandrinio NEAGU

Iulia Ionescu, minora care a dispărut de acasă săptămâna trecută şi a fost căutată timp de trei zile de o armată de oameni, a revenit în judeţul Suceava, la Mănăstirea Sihăstria Rarăului. Fata în vârstă de 15 ani a ajuns din nou, în cursul zilei de ieri, în lăcaşul de cult unde a fost găzduită la finele săptămânii. De această dată a venit însoţită de tatăl ei, dar şi de mai mulţi poliţişti care se ocupă de anchetă în acest caz.

Eleva le-a descris cu lux de amănunte ce a făcut în toată perioada pe care a petrecut-o la Mănăstirea Sihăstria Rarăului, iar mai apoi toată lumea implicată, inclusiv călugării, s-au deplasat la sediul Poliţiei din Câmpulung Moldovenesc pentru declaraţii.

Ca element de noutate, arhimandritul Ioan, stareţul Mănăstirii Sihăstria Rarăului, a declarat astăzi dimineaţă că Iulia Ionescu s-a aflat la acest lăcaş de cult încă de joi după-amiază şi nu de vineri, aşa cum a spus acum două zile.

Mai mult, arhimandritul Ioan este cel care a luat-o pe minoră de pe drumul care leagă municipiul Câmpulung Moldovenesc şi masivul Rarău. Stareţul Mănăstirii Sihăstria Rarăului a precizat că iniţial a crezut că era o pelerină oarecare, iar a doua zi, vineri, când poliţiştii l-au întrebat despre Iulia nu şi-a dat seama că este vorba de fata dispărută din Bucureşti şi ar fi aflat acest lucru abia vineri seară, când fata s-a spovedit.

După cum decurge ancheta nu este exclus să apară şi alte surprize, mai ales că cei implicaţi direct aruncă doar frânturi de adevăr în tentativa de a se proteja.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 19 Februarie 2014.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.