Monitorul de Suceava

Ministerul Turismului: Angajații de la stat vor primi vouchere de vacanță și anul viitor

 

Fiecare român care lucrează în sistemul de stat va beneficia și anul viitor de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei, arată un comunicat transmis duminică de Ministerul Turismului, citat de Mediafax.

„Efectele benefice asupra industriei turismului din România prin introducerea acestei măsuri au determinat Ministerul Turismului să promoveze la nivelul Guvernului păstrarea voucherelor de vacanță și pentru anul 2019”, precizează instituția.

„Voucherele de vacanță au reprezentat o gură de oxigen pentru industria din turismul românesc. Vă pot spune că a crescut numărul unităților de cazare pentru care a fost solicitată clasificarea de la Ministerul Turismului. Datele de până acum arată că au fost înregistrate cu 15% mai multe cereri la minister decât în aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

„Măsura acordării voucherelor de vacanță vizează 1,2 milioane de români care sunt încurajați, astfel, să-și petreacă concediile în țară. Potrivit INS, România a înregistrat anul acesta o creștere de 4,1% în primul semestru a numărului de turiști în comparație cu aceeși perioadă a anului trecut, iar acest aspect se datorează și voucherelor de vacanță, potrivit analizelor financiare comunicate și de mediul privat”, menționează Ministerul Turismului.

Voucherele de vacanță pot fi utilizate doar în hotelurile şi pensiunile din România și asigură cazarea, masa, transportul, tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare, dar și alte servicii incluse în pachetul turistic achiziţionat de beneficiar.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 03 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.