Monitorul de Suceava Duminică, 18 octombrie

Mesaje antitrafic afișate la avizierul parohiilor sucevene și slujbe de comemorare a victimelor traficului de persoane

Daniela MICUŢARIU

În Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, duminică, 18 octombrie, tot clerul și cinul monahal din cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților este îndemnat de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, să desfășoare activități de informare și prevenire, precum și o slujbă de comemorare a victimelor. Astfel, după cum a comunicat pr. Constantin Oprea,consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, duminică se va afișa la avizierul (la intrarea în Biserică) fiecărei parohii un mesaj antitrafic sau se va realiza un spațiu special amenajat unde se va pune un mesaj antitrafic și o candelă aprinsă în memoria victimelor traficului de persoane.

„După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie se va săvârși un Trisaghion la care vor fi pomeniți toți cei uciși din cauza traficului de persoane. În cuvântul de învățătură se va evoca, de către predicator, importanța zilei de 18 octombrie, punându-se accent pe compasiunea față de victimele traficului de persoane, cât și îndemnul implicării societății civile asupra acestui flagel. Precizăm faptul că Biserica Ortodoxă susține demersurile pentru apărarea demnității umane în lupta cu efectele majore ale crizei morale actuale”, a transmis pr. Constantin Oprea.

Întrucât Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților este un partener foarte important pe plan local în lupta împotriva traficului de persoane, aspect întărit și prin semnarea protocolului de colaborare nr. 3555460 din 24 aprilie 2013 între Patriarhia Română și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, în data de 18 octombrie a.c., la fiecare unitate de cult, se va marca Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane. Circulara cu acțiunile din ziua de 18 octombrie a ajuns în atenția tuturor unităților de cult: parohii, mănăstiri și schituri, ca urmare a adresei Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, înregistrată la Cancelaria Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 17 Octombrie 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.