Monitorul de Suceava Tomberon auto

Maşina unui sucevean, acoperită cu gunoaie pentru că a blocat accesul utilajelor de salubrizare

Cosmin ROMEGA

O situație inedită – acoperirea cu gunoaie menajere a unui autoturism parcat aiurea, care bloca accesul utilajelor de salubrizare, a fost semnalată joi dimineață de un sucevean, pe un grup de Facebook.

Evenimentul s-a petrecut în cartierul sucevean George Enescu, în zona pizzeriei Luca, unde, ca urmare a volumului mare de deşeuri care se produc zilnic, atât de la blocuri, cât şi de la spațiile comerciale de la bulevardul principal, gunoiul este ridicat chiar şi de trei ori pe zi de către firma de salubrizare.

Numai că joi dimineață, când au venit să golească pubelele de gunoi, cei de la salubrizare s-au lovit de o problemă destul de frecventă – accesul blocat de o maşină parcată aiurea, de miercuri seara.

Dacă aceştia nu au avut ce să facă decât să treacă mai departe, către alte locații unde au de golit containerele de gunoi, în schimb, unii locuitori din zonă nu au fost atât de iertători şi l-au “taxat” pe proprietarul maşinii din cauza căruia nu s-au putut ridica deşeurile, depozitându-le direct pe parbrizul şi capota acesteia.

Postarea celui care a semnalat situația din George Enescu, cu comentariul “Nu respecți programul celor de la salubritate? Lumea pune gunoiul pe tine”, a generat imediat foarte multe aprecieri, dar şi comentarii, unii spunând că proprietarul maşinii “a scăpat ieftin”, în vreme ce alții au îndemnat să se procedeze la fel în zona unde stau ei şi sunt cazuri similare.

Reprezentanții Primăriei Suceava spun că se confruntă adesea cu problema maşinilor parcate ilegal, care blochează accesul utilajelor de salubrizare, dar că singura soluție pe care o au acum este să apeleze la Poliția Locală, să trimită un echipaj în zonă, timp în care cei care se ocupă de salubrizarea menajeră fie aşteaptă până li se face loc de trecere, fie îşi continuă traseul şi revin în locurile cu probleme mai târziu, ceea ce înseamnă oricum timp pierdut şi cheltuieli mai mari, generate de nesimțirea unora.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Ianuarie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.