Monitorul de Suceava PRO SĂNĂTATE

Limbajul nonverbal la Jason Statham și Rosie Huntington Whiteley

 

Ce analizăm:

1! postura picioarelor lui. Un bărbat „pe picioarele lui“, orientat spre prioritățile lui, conștient de valoarea și de masculinitatea lui sau cel puțin așa vrea să pară! Unghiul dintre tălpi arată deschidere, dezinhibare, siguranță de sine, o manifestare a puterii masculine. „Sunt un mascul autentic și sunt conștient de asta, chiar dacă împrăștii o undă permanentă de modestie!”

2! postura picioarelor ei. Ea este „luată” la pieptul lui. El îi ia echilibrul, o rupe de el și o aduce la pieptul lui în lateral. La el apare doar o mică deplasare a trunchiului spre dreapta pentru a o prinde mai bine cu mâna dreaptă. De ce o aduce pe ea la piept din lateral? Pentru că el se consideră actorul principal. Ea poate că există doar ca să îi pună în evidență masculinitatea și ca să arate că pe o așa frumusețe o poate manevra cum vrea.

3! poziția mâinii ei drepte. Ea își lasă mâna dreaptă să cadă în jos pentru a transmite inconștient să îi aparține și că se abandonează. Și ea speră să se pună în evidență prin el – pe care îl percepe „bine cotat“!

4! poziția mâinii lui stângi. Poziția mâinii lui stângi, palma băgată în buzunar, imobilitatea umărului transmit că e prea important pentru a se roti cu trunchiul spre ea, pentru a transmite un plus de afectivitate introducând în acțiune și mâna lui stângă. Poate că aici putem interpreta și că în viața lui nu e pe picior de egalitate cu el.

5! poziția mâinii ei stângi. Palma ei stângă poziționată pe umărul lui stâng ne transmite că ea dorește inconștient să sublinieze faptul că e a lui, că îi poate aparține în funcție de dorința lui. Ea ne arată că nu îi refuză ceea ce el dorește și că e conștientă de valoarea lui ca bărbat.

6! poziția mâinii lui drepte. Palma lui dreaptă ce îi prinde talia ne transmite că a adus-o la piept pentru ca toți să vadă ce poate ca bărbat și că îi aparține – și în ce grad îi aparține! E oarecum mândru că o manevrează cum vrea și asta îi stimulează orgoliul masculin.

7! postura ei generală și poziția capului. Ea e luată din echilibrul ei personal și acceptă asta cu plăcere, vrea ca toți să vadă că este „femeia lui”. Este arcuită spre el, pentru că a venit în întâmpinarea mișcării lui de aducere a ei la piept, a dorințelor lui!

8! postura lui generală și poziția capului. Un macho modest și care emană o oarecare „discreție” a manifestărilor comportamentale, o postură plină de putere masculină de care e conștient și pe care a adoptat-o cu plăcere.

Cu referire la 7! și 8! putem sesiza și o manifestare a unei  afectivități rafinate și discrete la cei doi. Inima lor bate în același ritm în aceasta ipostază.

9! zona de contact realizată la nivel abdominal. Ea își menține ambele tălpi ușor în spatele punctului de proiecție a centrului ei de greutate și își arcuiește abdomenul pe el pentru a transmite că el este al ei în plan intim și de asemenea, că ea îi aparține.

 

Concluzie:

El – un mascul care ne arată ce poate și e mândru de asta!

Ea – o personalitate definită aici prin el – „femeia lui!” – pentru el și pentru ca toți să vadă!

Și o poveste de iubire!

Articol extras din cartea „Semnele nonverbale ale minciunii în politică, afaceri și cuplu” – autor Mihai Moisoiu

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 23 Iunie 2022.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.