Monitorul de Suceava

Liceu din Timișoara, care a dat doi laureați Nobel, fără autorizație ISU din cauza unei erori

 

Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara, care a dat doi laureați Nobel, a fost modernizat cu două milioane de euro, bani europeni, însă nu are autorizație de securitate la incendiu pentru că firma care a realizat lucrările nu a folosit materiale conforme, informează MEDIAFAX.

La Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara, care a dat doi laureați de Nobel, învață aproximativ 600 de elevi, înscriși în clasele VIII – XII. Ei vor fi nevoiți să înceapă cursurile într-o clădire care nu are autorizație de securitate la incendiu, deși interiorul clădirii, aflată pe str. Gheorghe Lazăr, în centrul Timișoarei, a fost modernizat.

Lucrările au durat doi ani, fiind finalizate în ianuarie 2016, și au fost realizate în cadrul unui proiect european în valoare de aproximativ două milioane de euro, derulat de Primăria Timișoara, care administrează clădirea unității de învățământ. Elevii au fost mutați imediat în clădirea modernizată, însă Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” nu a reușit nici până în prezent să obțină autorizația de securitate la incendiu.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 10 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.