Monitorul de Suceava La Vicovu de Sus

La volan la 17 ani, prins de radar cu viteză excesivă în localitate

Florin PAIU

Un minor în vârstă de 17 ani, din Vicovu de Sus, a fost prins de polițiști la volanul unei mașini după ce radarul l-a înregistrat cu viteza de 91 de kilometri la oră, în localitate. S-a întâmplat duminică seară, când un echipaj de la Compartimentul Rutier Rădăuți acționa pe DN 2E, pe raza comunei Voitinel. Radarul a înregistrat la un moment dat un VW Passat înmatriculat în Irlanda, care rula cu 91 de Km/h în localitate,

La volan a fost identificat Radu B., în vârstă de 17 ani, din Vicovu de Sus. 

Din verificările efectuate a rezultat faptul că autovehiculul i-a fost încredințat  pentru a fi condus pe drumurile publice minorului de către un alt tânăr, în vârstă de 18 ani, din orașul Vicovu de Sus.

În aceste condiții polițiștii au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și „încredințarea unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”.

Tot duminică, polițiștii de la Liteni au tras pe dreapta pe DJ208A, în localitate, un VW Golf la volanul căruia se afla un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Salcea. Acesta era băut, rezultând concentrația de 0,66 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, și nu are permis de conducere. Mai mult, autoturismul avea ITP-ul expirat din 17 august.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului”.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.