Monitorul de Suceava Dezvoltare

La spitalul din Câmpulung Moldovenesc a fost inaugurat compartimentul de anestezie şi terapie intensivă

Dan COMAN

La Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc a fost inaugurat, ieri, noul compartiment de anestezie şi terapie intensivă (ATI). Inaugurarea a avut loc în prezenţa primarului din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi a directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Claudiu Cobuz. Mihăiţă Negură a precizat că valoarea totală a investiţiei a fost de 1,305 milioane de lei, banii fiind asiguraţi din fondurile proprii ale spitalului şi ale primăriei. Negură a explicat că acest compartiment este compus din patru saloane cu câte două paturi electrice tip ATI, unitate de transfuzii sangvine şi monitoare tip ATI pentru fiecare pat. De asemenea, două dintre monitoare sunt dotate cu modul invaziv de măsurare a tensiunii arteriale în timp real. Primarul din Câmpulung Moldovenesc a mai spus că toate monitoarele sunt legate la o staţie centrală cu vizualizare directă în camera de gardă a asistentelor şi cu sistem de alarmă. În acelaşi timp, compartimentul ATI este dotat cu un aparat Roentgen mobil, pentru a efectua radiografii la pat şi care deserveşte şi sala de operaţii ortopedice, iar fiecare salon are TV prin cablu, aer condiţionat medical şi priză pentru internet la fiecare pat. Negură a ţinut să precizeze că acest compartiment respectă toate normele de acreditare.

El a mai arătat că Primăria Câmpulung Moldovenesc şi Consiliul Local au alocat în acest an Spitalului Municipal suma de 500.000 de lei din bugetul local. „Pe această cale transmit felicitări managerului dr. Cătălin Săndulescu, directorului economic Adriana Niga şi şefului serviciului administrativ, Dana Filoteanu, pentru implicarea în realizarea acestei importante investiţii”, a spus Mihăiţă Negură.

Prezent la inaugurarea acestui nou compartiment ATI, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că şi instituţia pe care o conduce, prin Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, a sprijinit spitalul din Câmpulung Moldovenesc prin transferul unei instalaţii de sterilizare.

„Vreau să-l felicit pe domnul primar Mihăiţă Negură şi conducerea Spitalului Municipal, pe domnul manager Cătălin Săndulescu. Am fost de fiecare dată alături de Câmpulung Moldovenesc. Ei au trecut şi prin momente foarte grele, au avut conturile blocate din cauza celebrului Program <Utilităţi şi Mediu>, <opera> pesediştilor. Voi continua să-i sprijin pentru că voi sprijini totdeauna oamenii gospodari, care văd că folosesc raţional banii publici”, a spus Flutur.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 08 Noiembrie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.