Monitorul de Suceava Volei

LPS Suceava a terminat pe locul II Memorialul "Eduard Gazda" de la sala Unirea

Marius SUIU

Timp de două zile, sala Unirea din municipiul Suceava a găzduit ediția cu numărul 18 a Memorialului „Eduard Gazda” la volei masculin, o competiție devenită tradiție ce-n ultimii ani a fost rezervată echipelor de juniori, organizată în memoria uneia din figurile emblematice ale voleiului sucevean, Eduard Gazda, fost jucător și antrenor al echipei locale, dar și președinte al Clubului Sportiv Municipal Suceava.  Turneul a fost organizat de Asociația Județeană de Volei Suceava, cu cofinanțarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Suceava, în cadrul programului România în Mișcare 2018, în colaborare cu CSM și LPS Suceava. În competiția din acest an au fost prezente patru echipe. Pe lângă gazdele de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, pregătite de antrenorul Tudor Orășanu, au mai participat echipa CSȘ Botoșani și două echipe din Ucraina, una din Cernăuți și una din Vinița. Cele patru echipe au jucat în sistemul cu fiecare, la finalul memorialului, echipa din Vinița câștigând primul loc cu trei victorii la același scor, 3 – 0, LPS Suceava a ocupat poziția a doua, CSȘ Botoșani s-a clasat pe locul III, iar echipa din Cernăuți pe a patra poziție.

„Sunt foarte mulțumit în urma acestui memorial, în primul rând de nivelul adversarilor și cel al jocurilor. Nu mă așteptam ca echipa din Vinița să fie așa de puternică, mai ales că anul trecut i-am învins la un turneu de la Cernăuți, dar de atunci și-au adus cam cei mai buni juniori din Ucraina și evoluează în divizia secundă de seniori din țara vecină. Chiar dacă am pierdut cu ei, echipa noastră a avut și multe momente bune, dar cred că nu este echipă din juniori în România care să le pună probleme. Sper ca aceste trei meciuri de pregătire să ne ajute în acest sezon al naționalelor la juniori I, mai ales că ne-am propus să ajungem din nou la turneul final”, a explicat Tudor Orășanu. Antrenorul echipelor de la LPS Suceava a mai adăugat că la începutul anului viitor, echipele din Ucraina au făcut o invitație la un turneu la care sucevenii speră să participe, dar asta dacă le va permite bugetul.   

LPS Suceava a folosit la acest turneu un lot în care s-au regăsit sportivii: Alexandru Rață, Vlad Buhu, Ștefan Verciuc, Gheorghe Buiciuc, Eduard Cazacu, Tudor Ștreangă, Marius Bortă, Iulian Florea, Iustin Cioban, Alexandru Roman, Vlad Streangă, Denis Croitor și Valentin Istrate.

Juniorii I de la LPS vor începe noul sezon în Campionatul Național pe 7 octombrie, în timp ce juniorii II, pregătiți tot de Tudor Orășanu, vor intra mai repede în competiție, pe 30 septembrie.

Rezultatele înregistrate la turneu

LPS Suceava vs. CSȘ Botoșani       3 – 1
Vinița vs. Cernăuți                           3 – 0
CSȘ Botoșani vs. Vinița                   0 – 3
LPS Suceava vs. Cernăuți                3 – 0
CSȘ Botoșani vs. Cernăuți               0 – 3
LPS Suceava vs. Vinița          0 – 3


Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.