Monitorul de Suceava Alertă

Jandarmii au fost solicitați pentru îndepărtarea unui urs, la Grănicești

Radu LUPAŞCU

Jandarmii suceveni au fost solicitați să intervină pentru îndepărtarea unui urs văzut luni de localnici în zona comunei Grănicești.

Mobilizarea a fost făcută după ce doi localnici din comuna Grănicești au semnalat pe rând, unul în jurul orei 07.06, iar celălalt seara, în jurul orei 22.15, prin intermediul unor apeluri la 112, faptul că animalul era prezent în zona balastierei din localitatea Slobozia Sucevei din comuna Grănicești.

Patrulele de jandarmi constituite și ajunse la fața locului nu au mai găsit animalul în zonă.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava recomandă cetățenilor luarea unor măsuri pentru a preveni incidente nedorite în cazul întâlnirii cu un astfel de animal sălbatic. În primul rând trebuie evitată deplasarea în zonele în care a fost semnalată prezența urșilor. De asemenea, deplasarea pe traseele turistice trebuie să se facă în grupuri mari, cu grijă în legătură cu depozitarea resturilor menajere.

Oamenii sunt sfătuiți să nu hrănească animalele sălbatice, să nu se apropie de acestea pentru a le filma sau fotografia, să nu arunce cu pietre sau alte obiecte, să își păstreze calmul și să nu fugă. În cazul în care văd urși în zonele locuite, oamenii trebuie să anunțe la 112 și să solicite sprijin.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 16 Septembrie 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.