Monitorul de Suceava Clarificări

Ioan Stan: Românii trebuie să știe că PSD nu va vota Guvernul Cioloș, refuzând să reînvestească încă un „guvern zero”

Dan COMAN

Liderul social-democraților suceveni, senatorul Ioan Stan, a declarat că PSD refuză să reînvestească în funcție încă un „guvern zero”, motiv pentru care nu va vota Guvernul Cioloș. Ioan Stan a precizat că social-democrații consideră că nominalizarea ca premier a lui Dacian Cioloș este complet neserioasă. „Este doar încă o dovadă a incapacității lui Iohannis de a se comporta ca un președinte. Este numai un gest cinic al domniei sale de a desemna un premier de la un partid cu 15% susținere parlamentară, despre care știe că nu are nicio șansă de a trece de Parlament. În acest context, PSD nu va vota o astfel de propunere”, a precizat Stan. Liderul PSD Suceava a declarat că acest partid nu poate să voteze un premier de la USRPLUS, partid care a participat la distrugerea României, „cot la cot cu Cîțu și PNL”.

Stan a arătat că moțiunea de cenzură a PSD era îndreptată și împotriva miniștrilor USR și a politicilor catastrofale ale acestora. „Partidul nostru nu și-a schimbat opinia, prin urmare nu poate vota un guvern al USR, condus de Dacian Cioloș, care deja a dat măsura (in)capacității sale în 2016 când a demonstrat că este total nepotrivit pentru această funcție. A rămas în istorie ca premierul zero!”, a afirmat Ioan Stan. El a adăugat că din perspectiva PSD această rocadă din alianța pierzătorilor, cu premier USR-istul Cioloș, în locul PNL-istului Florin Cîțu, reprezintă un prim pas către anticipate.

„Pentru orice om de bun-simț ar trebui să fie clar că Cioloș nu poate fi o soluție pentru criza sanitară, economică și socială în care partidul lui împreună cu PNL au adus România.

PSD rămâne ferm în a susține că anticipatele reprezintă singura soluție realistă care poate degaja o majoritate parlamentară solidă și legitimă și un guvern puternic, atât de necesar în actualul context”, a mai declarat Ioan Stan. El a mai adăugat că PSD avertizează că eventuala desemnare a lui Dacian Cioloș ca premier doar pentru a pica în Parlament și a face din nou posibilă redesemnarea lui Florin Cîțu pentru această funcție reprezintă o încălcare grosolană a Constituției, încălcare pe care social-democrații vor sancționa corespunzător la momentul oportun.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 13 Octombrie 2021.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.