Monitorul de Suceava În instanţă

Individul care a acuzat că Festivalul Bucovina Rock Castle este unul al „sataniştilor” a fost dat în judecată

Sandrinio NEAGU

Astăzi, la Judecătoria Suceava, este programat primul termen al procesului dintre organizatorul Festivalului „Bucovina Rock Castle”, Ion Drăguşanul, şi Ionel Butnariu, suceveanul care în cursul anului trecut a solicitat Consiliului Judeţean Suceava blocarea festivalului.

Acţiunea în instanţă a fost promovată de Ion Drăguşanul, căruia i s-au raliat 100 de rockeri, care consideră că prin acţiunile sale de anul trecut Ionel Butnariu le-a prejudiciat imaginea publică.

„Să probeze în instanţă că suntem satanişti, deoarece noi ştim că în realitate suntem reprezentanţi ai unui număr mare de culte, inclusiv musulmani. Fiecare dintre noi i-a cerut câte 1.000 de lei, bani pe care să-i depună în contul victimelor de la Colectiv. Practic, noi vrem o reparaţie morală, iar partea financiară nu ne interesează”, a precizat Ion Drăguşanul.

De cealaltă parte, Ionel Butnariu a anunţat că la procesul care demarează astăzi „voi fi apărat la proces nr. 1 de Dumnezeu”.

„Am fost dat în judecată de domnul Ion Drăguşanul, care terorizează Suceava cu această muzică satanică de 8 ani. Mi se cer daune de peste 1 miliard de lei (n.r. - lei vechi). Vă rog fierbinte, în numele Domnului Hristos, rugaţi-vă şi postiţi pentru ca victoria să fie de partea creştinilor şi a valorilor sfinte. Provocare! Dacă dorim să blocăm concertul satanist <Bucovina Rock Castle> pentru august 2019, hai toţi creştinii de pretutindeni, acum, să ne unim în mod exemplar: trimiteţi mii şi zeci de mii de memorii, mesaje, mailuri”, a arătat Ionel Butnariu.

 

Ce s-a întâmplat anul trecut

Înaintea festivalului din 2018, Ionel Butnariu a solicitat de mai multe ori interzicerea organizării manifestării. Printre motivele invocate se numărau în primul rând „deranjul fonic”, dar mai ales faptul că în cadrul festivalului „se fac şi procesiuni satanice”, fără a preciza mai exact care ar fi acestea.

Cu acel prilej, Ionel Butnariu a anunţat şi organizarea unui protest public în faţa Consiliului Judeţean Suceava, acţiune care s-a dovedit un fiasco, la ea participând doar două persoane.

„Dorim să-i transmitem în mod politicos, d-lui Gh. Flutur şi consilierilor judeţeni, să nu mai dea sponsorizări din bani publici pentru concertul Rock <Bucovina Rock Castle>, prin ONG-urile infiltrate la Centrul Cultural Bucovina şi la Muzeul de Istorie Suceava, deoarece în Statutul Centrului Cultural Bucovina, scrie negru pe alb, că TREBUIE să promoveze: valorile spirituale, culturale şi tradiţionale româneşti-bucovinene. Muzica rock nu face parte din valorile spirituale-culturale şi tradiţionale-româneşti. Nu dorim desfăşurarea evenimentului Bucovina Rock Castle la Cetatea de Scaun, pentru că întinează memoria marelui voievod şi întregitor de ţară Ștefan Cel Mare”, se arăta într-un comunicat transmis de organizatorii protestului.

Ionel Butnariu a devenit cunoscut în întreaga ţară după ce a cerut interzicerea Halloween-ului în România, reclamând la OPC folosirea acestei sărbători importate drept măsură de marketing.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Ianuarie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.