Monitorul de Suceava

În municipiul Suceava vor funcționa cinci centre de vaccinare

Sandrinio NEAGU

A doua etapă de vaccinare împotriva Covid-19 va începe în curând și în municipiul Suceava. Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că vor fi funcționa cinci centre de vaccinare. Acestea vor fi la sălile de sport de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” din Obcini, Școala Gimnazială ”Miron Costin” din Burdujeni, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, Școala Gimnazială ”Grigore Alexandru Ghica” din Ițcani și la Iulius Mall. Pentru dotarea cu mobilier a celor cinci centre Primăria Suceava a alocat suma de 63.000 de lei, iar primarul Ion Lungu a spus că există toate șansele ca echipamentele să fie livrate în cursul zilei de joi.

”Aceste centru urmează a fi inspectate de cei de la Direcția de Sănătate Publică pentru a fi avizate. Tot DSP trebuie să asigure și personalul medical. Prin vaccinarea populației sperăm să ieșim cât mai repede din această situație delicată, dar fac apel în continuare la respectarea regulilor de igienă”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei a mai menționat că plata personalului medical din centrele de vaccinare anticovid trebuie să fie suportată de Guvern, iar  după discuțiile avute cu ministrul de Finanțe s-a ajuns la un acord în acest sens. Ion Lungu a mai amintit că anul trecut Primăria Suceava a cheltuit două milioane de lei în lupta anticovid, bani care nu au fost recuperați nici până acum de la Guvern.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 13 Ianuarie 2021.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.