Monitorul de Suceava Atenționare ANM

Iarna revine timp de trei zile, inclusiv cu cod galben de ninsori

Cosmin ROMEGA

Deși calendaristic este primăvară, iarna pare să revină în forță, cu temperaturi neobișnuit de scăzute, ninsori și chiar viscol.

Administrația Națională de Meteorologiea emis marți o atenționare care vizează fenomene precum precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, valabilă de pe 6 aprilie, ora 21:00, până pe 8 aprilie, ora 10:00.

Începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15...20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.
Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.
Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.

Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.

Tot de marți seara a intrat în vigoare și un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, valabil inclusiv pentru județul Suceava, până pe 7 aprilie, ora 18:00.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza informațiile.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 07 Aprilie 2021.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.