Monitorul de Suceava Urmărită general

Hoață din locuințe, cu trei condamnări pentru furturi, de negăsit de 4 ani

Florin PAIU

O femeie cu domiciliul în comuna Bălăceana, dar cu fapte de furt din locuințe comise în  mai multe localități ale județului, în special în zona Fălticeni și Rădăuți, este unul dintre cei mai vechi urmăriți general din județ, cu trei mandate de executare a unor pedepse. Sarabanda condamnărilor a început încă din 2014 pentru femeia care este dată în urmărire și acum.

Cristina Betean are de executat o pedeapsă care însumează 5 ani și  325 de zile de închisoare, din mai multe condamnări cumulate. Femeia în vârstă de 30 de ani ar fi fugită în Italia, iar polițiștii de la Compartimentul Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale desfășoară activități pentru identificarea și extrădarea acesteia. 

Femeia a fost condamnată de instanțele din Fălticeni și Rădăuți, pentru furturi, unele cu prejudicii mari. La Rădăuți, de exemplu, unde Judecătoria Rădăuți a condamnat-o la 5 ani de închisoare (n.r. cele 325 de zile sunt un rest de pedeapsă rămas neexecutat), inculpata a fost obligată, în septembrie 2014, la achitarea a 4655 de euro și 16.000 de lei, reprezentând sumele sustrase din casa unei victime.

Femeia a și fost arestată preventiv în urma comiterii unora dintre furturi.

Cristina Betean se află pe lista de urmăriți general a Inspectoratului General al Poliției Române, fotografia sa fiind publicată pentru ca oricine are vreo informație despre aceasta să contacteze poliția.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 12 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.