Monitorul de Suceava Probleme mari

Grindina a făcut prăpăd la Dolhasca: peste o sută de acoperișuri de casă sunt afectate

Florin PAIU

Ploile torențiale însoțite de căderi de grindină iau la rând, din păcate, localități din județul Suceava. Ultima afectată este Dolhasca, după o puternică furtună care a căzut joi seară. Din păcate, la Dolhasca, cel puțin în satul Budeni, căderea de gheață a fost extrem de serioasă și a lăsat pagube mari în urmă.

Primarul orașului Dolhasca, Decebal Traian Isachi, a făcut o primă estimare în teren: ”Ieri, după furtună, am fost în teren și am văzut culturi afectate, mașini lovite de gheața imensă ce a căzut din cer, case afectate, arbori rupți și trântiți la pământ. Cel mai afectat a fost satul Budeni. Astăzi ne deplasăm în teren să identificăm casele ale căror acoperișuri au fost sparte de gheață, să vedem cum îi putem ajuta pe sărmanii oameni cărora acum le plouă în casă. Din estimările făcute de ieri sunt peste 100 de gospodării cu probleme grave la acoperișul casei. Încerc să găsim soluții ca în primă fază aceștia să fie ajutați, să poată să-și repare măcar acoperișul casei”.

Având în vedere că gheața a distrus acoperișuri este lesne de intuit cât de mari sunt pagubele în agricultură.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 01 August 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.