Monitorul de Suceava Aniversare

Fosta învăţătoare Viorica Hogaş, sărbătorită sâmbătă la împlinirea vârstei de 104 ani

Daniela MICUŢARIU

Fosta învăţătoare Viorica Hogaş, născută pe 9 februarie 1915, în comuna Udeşti, a fost sărbătorită sâmbătă la împlinirea vârstei de 104 ani. Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, Filiala Suceava, colonelul în rezervă Neculai Niga, a considerat că aniversarea Vioricăi Hogaş nu trebuie să treacă neobservată. Împreună cu primarul comunei Udeşti, Cristea Ostrovan, viceprimarul comunei Udeşti, Mihai Peniuc, şi o delegaţie a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, Filiala Suceava, Neculai Niga a dorit să fie prezent la aniversarea fostei învăţătoare, care locuieşte acum la fiica ei, Adriana Popovici, în municipiul Suceava.

Veteranii suceveni i-au acordat Vioricăi Hogaş o Diplomă de excelenţă, o Medalie aniversară şi un frumos buchet de flori, în semn de preţuire. Din partea primăriei comunei Udești, Viorica Hogaş a primit Diploma „Vârsta de aur”, împreună cu urările de sănătate și „La mulți ani!”. Nu au lipsit tortul aniversar, pe care scria: „La mulți ani! - 104”, și nenumărate buchete de flori pe care sărbătorita le-a primit cu mare bucurie.

Viorica Hogaş a rămas văduvă de tânără, la vârsta de 25 de ani, şi nu s-a mai căsătorit niciodată. Soţul femeii, tot învăţător, a murit pe front, la Cotul Donului, în cel de-Al Doilea Război Mondial. Viorica Hogaş a rămas cu o fetiţă în vârstă de 2 ani, pe care a crescut-o singură.

Femeia are doi nepoţi şi trei strănepoţi. Şi la această vârstă, Viorica Hogaş are o memorie vie, îi mulţumeşte în fiecare zi lui Dumnezeu pentru că i-a dat anii pe care-i are, este fericită pentru că are familia aproape, pentru că lumea nu a uitat-o şi primeşte în fiecare an de ziua ei flori, tort, distincţii. Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Februarie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.