Monitorul de Suceava Situație complicată

Fost candidat de primar al Sucevei, executat silit de primărie pentru amenzi neplătite

Cosmin ROMEGA

Activistul Alin Opincaru, fost candidat de primar al municipiului reședință de județ, devenit reprezentant al “societății civile” în relația cu Primăria Suceava, în calitate de membru al Comisiei Tehnice pentru zona de agrement Parc Șipote, se află acum într-o nouă postură în relația complicată cu administrația locală – cea de executat silit.

Mai exact, este vorba de o poprire pusă de municipalitate pentru recuperarea unor debite restante în valoare de aproape 6.500 de lei, din amenzi neachitate, pentru care a fost somat în numeroase rânduri, fără vreun efect.

Mai mult, pe pagina oficială a Primăriei Suceava este publicat un act de comunicare prin publicitate care cuprinde zeci de somații pentru amenzi contravenționale emise până la data de 30.06.2021 pe numele Opincaru Alin Costinel. În total 28 de amenzi pentru care a fost somat, din octombrie 2008 până în martie 2021, cele mai recente, trei la număr, fiind pe 23 martie 2021.

Valoarea totală a amenzilor neachitate este de peste 16.000 de lei, o sumă deloc neglijabilă, pentru care administrația locală face în continuare demersurile necesare pentru recuperarea banilor, inclusiv în instanță.

În această privință, pe Alin Opincaru nu l-a ajutat cu nimic faptul că a fost desemnat membru în Comisia Tehnică pentru realizarea temei de proiectare a zonei de agrement Parc Șipote, participarea fiind voluntară, adică neplătită, ba chiar l-a costat și funcția de președinte de partid, fiind exclus chiar din organizație.

Un alt fost candidat de primar care este somat de Primăria Suceava să își achite amenzile neplătite este Gheorghe Nedea, care, cel puțin în perioada de pandemie, a fost sancționat de mai multe ori pentru nepurtarea măștii de protecție în locuri publice, iar o altă încurcătură cu municipalitatea a avut-o cu mașina care i-a fost ridicată de pe domeniul public, ca “rablă”.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 14 Septembrie 2021.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.