Monitorul de Suceava Ediţia a XI-a

Flutur invită sucevenii şi turiştii la „Hora Bucovinei”, cel mai mare eveniment folcloric al judeţului

Dan COMAN

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a invitat pe suceveni, dar şi pe turiştii care vor fi prezenţi la finalul acestei săptămâni în judeţ să vină în număr cât mai mare la ediţia de anul acesta a „Horei Bucovinei”. Evenimentul, ajuns la a XI-a ediţie, va avea loc pe 18 şi 19 mai 2019, în oraşul Frasin, în fosta tabără Bucşoaia. „Îi invit pe suceveni să vină duminică, începând de la ora 12:00, la evenimentul de deschidere a Horei Bucovinei. Este un eveniment cu multe surprize, care are trăsătură de bază autenticul. Bucovina Autentică. Îi invit la hora de altădată”, a spus Flutur.

El a precizat că la ediţia de anul acesta vor fi prezente 45 de vetre folclorice din judeţul Suceava, precum şi numeroase formaţii de muzică populară. Gheorghe Flutur a lansat o invitaţie către cei toţi cei care vor fi prezenţi să vină îmbrăcaţi în costume populare şi cu încălţăminte de joc. „Vremea se anunţă bună. Vom avea o paradă a portului popular din toate zonele judeţului Suceava, o paradă a cailor şi trăsurilor împodobite aşa cum ştiu bucovinenii să o facă mai bine. Va fi muzică populară de cea mai bună calitate, printre invitaţi numărându-se ansamblul <Plăieşii> din Chişinău, Republica Moldova, dar şi Dumitru Dobrican şi <Dănţăuşii> de la Groşi, din Maramureş”, a spus Flutur. El a adăugat că spectacolele folclorice vor fi susţinute şi de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava, precum şi de alţi interpreţi, grupuri folclorice (inclusiv ale minorităţilor) şi fanfare din judeţ.

Gheorghe Flutur a precizat că la Hora Bucovinei de la Frasin vor fi amenajate mai multe stâne unde cei prezenţi vor putea degusta cele mai delicioase produse tradiţionale, în special mâncare gătită la ceaun.

Preşedintele CJ Suceava a declarat că a îndemnat unităţile de cazare din judeţ să-şi invite turiştii la Hora Bucovinei, cel mai mare eveniment folcloric al judeţului Suceava, care a devenit deja un brand naţional şi internaţional.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 15 Mai 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.