Monitorul de Suceava

Fiecare cu rolul lui

Gabriel MANTA

Cristiano Ronaldo a fost acuzat că nu s-a prezentat la premiile UEFA pentru că nu ar fi agreat desemnarea lui Modric ca fiind jucătorul competiției-regină. Concluzia asta s-a tras mai ales după reacțiile apropiaților săi, căci el a tăcut ca un pește. Eu i-aș acorda și o circumstanță atenuantă, anume aceea că nu prea avea cum să se bucure de un premiu primit pentru un gol marcat actualei sale echipe. Căci golul din foarfecă al lui Ronaldo, la Juve-Real, a fost desemnat pe bună dreptate drept cel mai frumos al stagiunii, ceea ce l-ar fi pus într-o situație delicată la festivitate. Pe de altă parte, cei care pun în balanță golurile celor doi, pentru a-l arunca în derizoriu pe Modric, ar trebui să știe că e greu cu săgețile dacă nu ai arc. E drept că invers e și mai greu, dar fiecare are un rol. Dacă săgețile ar câștiga mereu, atunci Beckenbauer n-ar fi avut loc de Gerd Mueller.

Puține lucruri m-ar fi putut determina să stric în acest moment niște rânduri cu Liga 1, mai ales în contextul în care n-am prins nici toamna europeană, necum primăvara! Am aflat însă că Măldărășanu a fost demis de la Astra. Este vorba de singurul antrenor neînvins în aceste șapte etape, ba mai mult, singurul care a învins-o pe FCSB, adică liderul la zi. Dacă Becali e dictatorul ridicol, Nicolae e dictatorul sinistru, oamenii de acolo sunt tratați ca niște sclavi pe plantație, de aceea eu mi-aș dori ca echipa sa, Astra Giurgiu, să nu mai conteze pe viitor în fotbalul românesc. Măldărășanu mi-a făcut o impresie bună și la interviuri, nu-l lua orgoliul târâș, așa că am interpretat refuzul său de a continua ca secund la echipă ca pe un gest firesc de demnitate. Ca observații după aceste șapte etape: primo – diferența între primul și ultimul loc de play-off este de doar trei puncte, iar după înjumătățire ar fi de doar două; secundo – Dinamo e tot pe loc de play-out.

US Open merge mai departe cu multe ”lăptărese” la feminin, chiar una dublă la Osaka cu Sasnovich. Pentru niponă se întrevede finala, până acolo neavând adversară clasată mai bine, dar una dintre acestea este Șarapova, cu aceasta fiind și prezumtiva semifinală. De pe partea cealaltă, care acum e a Serenei, a ieșit și Svitolina, dar Pliskova și mai ales Stephens încă țin steagul sus.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 04 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.