Monitorul de Suceava Incident neplăcut

Femeie mușcată pe stradă de un câine care era ţinut în lesă de stăpână

Florin PAIU

O femeie din Vatra Dornei a ajuns la spitalul municipal din localitate cu o plagă mușcată în zona palmei, fiind victima unui câine cu stăpân, pe lângă care a trecut pe stradă.

Incidentul s-a petrecut pe strada Calea Transilvaniei din municipiul Vatra Dornei.

Din cercetări rezultă că femeia se afla pe drum, unde s-a întâlnit cu o vecină, care plimba un câine în lesă extensibilă. Victima avea plase în mâini, iar când s-a intersectat cu patrupedul, acesta a sărit la ea și a mușcat-o de mâna stângă.  

Victima a ajuns la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru îngrijiri medicale, unde i s-a pus diagnosticul de plagă mușcată regiune palmară stângă, fără a necesita internarea.

Polițiștii au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de „neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorului temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane” și „vătămare corporală din culpă”. În funcție de poziția procesuală a victimei se va stabili ce se va întâmpla mai departe. Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 14 Ianuarie 2022.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.