Monitorul de Suceava

Femeie cu probleme cardiace, dintr-un sat izolat, dusă cu autoşenilata până la ambulanţă

 

O femeie cu probleme cardiace a fost preluată de salvatori din satul Cununschi, comuna Brodina, din zona de munte a judeţului, fiind transportată cu autoşenilata până la ambulanţa SMURD care a dus-o la spital.

Joi seară, în jurul orei 19:00, în Dispeceratul pompierilor militari suceveni s-a solicitat intervenţia echipajului SMURD, pentru acordarea primului ajutor medical şi transportul la spital în cazul unei femei în vârstă de 49 de ani, din satul Cununschi, comuna Brodina.

Deoarece zona în care se află satul Cununschi este una de munte, izolată, greu accesibilă circulaţiei auto, mai ales pe perioada de iarnă, odată cu ambulanţa SMURD, Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi a trimis la faţa locului şi un echipaj cu autoşenilata Argo 8x8. De asemenea, membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Brodina au venit în sprijinul pompierilor militari cu un utilaj TAF (transport auto forestier).

După ce s-a parcurs distanţa de aproximativ 60 de km, dintre Rădăuţi şi satul Cununschi, ambulanţa SMURD a rămas în aşteptare, iar echipajul vehiculului 8x8, împreună cu TAF-ul, a continuat drumul, de aproximativ 5 km, până la locuinţa victimei.

Acolo, pompierii paramedici au monitorizat femeia, care acuza afecţiuni cardiace, după care au transportat-o cu autoşenilata, în siguranţă, până la locul unde aştepta ambulanţa SMURD. Ulterior, bolnava a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Misiunea salvatorilor s-a încheiat la ora 0:26.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Ianuarie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.