Monitorul de Suceava

Fălticeneanca Bianca Sosoi bate la porțile performanței

Gabriel TODERAŞCU

Începutul anului 2024 o găsește pe fălticeneanca Bianca Sosoi pe un onorant loc 4 în ierarhia Federației Române de Tenis la categoria de vârstă fete 10 ani.

Sportiva antrenată de Marcel Dascălu și Vasile Filip la clubul Nada Florilor a început tenisul la vârsta de 4 și jumătate, devenind competitivă într-un timp foarte scurt. Bianca a debutat în Circuitul Tenis 10, pentru începători, iar la 8 ani a devenit triplă campioană națională la categoria roșu, la 9 ani campioană națională la portocaliu, iar din 2023 a făcut pasul către competițiile naționale disputate sub egida Federației Române de Tenis.

Debutul l-a făcut în Târgu Mureș, în aprilie anul trecut, reușind ca până în septembrie, cu multă muncă și dedicare, să intre în Top 10 la categoria de vârstă Under 10 feminin.

Acum, Bianca este clasată pe locul 4 în ierarhia FRT, iar odată cu progresul ei și-au făcut apariția și noile obiective pentru anul 2024, cum ar fi câștigarea Campionatelor Naționale de 10 ani, calificarea în lotul național de fete și debutul în competiții naționale și internaționale la categoria de vârstă superioară, Under 12.

Bianca este susținută la orice pas de părinți, antrenori, dar și de o mână de sponsori generoși precum IBB Holding, Trionec, Go Camper, Barbera Import-Export, Raitar și Mar Cris Nav.

 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 04 Ianuarie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.