Monitorul de Suceava Filatelie

Emisiunea de mărci poştale „Simona Halep, un campion de marcă”

Tiberiu COSOVAN

Pentru a onora performanţa unei mari jucătoare de tenis, Romfilatelia a introdus în circulaţie, începând cu data de 29 august a.c., emisiunea de mărci poştale intitulată „Simona Halep, un campion de marcă”.

Timbrul emisiunii reproduce o secvenţă dintr-un meci al Simonei Halep, iar coliţa dantelată ilustrează momentul ridicării triumfale a trofeului cucerit la Roland Garros.

Simona, locul 1 WTA, cucereşte Parisul şi îşi adjudecă primul turneu de Grand Slam din cariera sa de jucătoare profesionistă, la 40 de ani distanţă de succesul altei românce, Virginia Ruzici, şi la 10 ani de la victoria obţinută la junioare, învingând-o, într-un meci fantastic, pe americanca Sloane Stephens.

Cariera jucătoarei de tenis Simona Halep a cunoscut o ascensiune spectaculoasă începând cu anul 2013, an pe care l-a încheiat pe poziţia 11 în clasamentul WTA.

De-a lungul activităţii sale sportive, până la câştigarea trofeului Roland Garros 2018, Simona Halep a câştigat alte 17 turnee WTA la simplu (şase în 2013, două în 2014, trei în 2015, trei în 2016, unul în 2017, două în 2018), dintre care cele mai importante fiind turneele Premier Mandatory de la Indian Wells şi Madrid.

După alte trei finale de Grand Slam - două la Roland Garros (2014, 2017) şi una la Australian Open (2018), Simona Halep a câştigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros  (9 iunie 2018), devenind cel mai important trofeu al carierei de până la acel moment.

Emisiunea filatelică are un tiraj total de 67.886 de timbre. Au fost realizate şi 600 de plicuri (FDC), echipate cu timbrul emisiunii, numerotate şi obliterate cu ştampila „prima zi”, precum şi 600 de cărţi poştale maxime.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 03 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.