Monitorul de Suceava Implicare

Elevii își pot reprezenta colegii în Consiliul de Administrație al școlii

Adelina TALPALARIU

Cu toate problemele și neajunsurile sale, sistemul de învățământ românesc are nevoie de implicarea activă a elevilor, principalii beneficiari ai educației.

Prin urmare, Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Suceava anunță că, odată cu începerea anului școlar, elevii care au împlinit 18 ani intră în cursa pentru ocuparea funcției de reprezentant al elevilor în Consiliul de Administrație.

 Prezența unui elev în Consiliul de Administrație este foarte importantă.  Prin dreptul de vot pe care elevii îl dețin, pot influența decizii ce privesc aspecte importante precum: regulamentul de organizare și funcționare, bugetul, curricullum-ul la decizia școlii (opționalele), planul de investiții, orarul cursurilor ș.a.m.d. Mai mult, aceștia pot aduce pe ordinea de zi în cadrul oricărei ședințe puncte relevante, referitoare la problemele cu care se confruntă colegii lor.

„Dacă ai 18 ani, te invităm chiar pe tine să aplici pentru acest post, încurajându-te să militezi pentru respectarea drepturilor colegilor tăi. Urmărește calendarul alegerilor, pregătește-ți scrisoarea de intenție și candidează ca elev reprezentant în Consiliul de Administrație, devenind cel care apără, susține și promovează nevoile și interesele elevilor în forumul decizional al școlii!”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Suceava.

Reprezentantul elevilor în Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar are mandat de un an școlar.

Potrivit calendarului alegerilor, pe 11 și 12 se depun dosarele de candidatură, pe 13 septembrie vor fi validate acestea, iar pe 14 și 17 se va desfășura campania electorală. În intervalul 18 - 21 septembrie se vor desfășura alegerile. 

Metodologia de alegeri a elevului reprezentant în Consiliul de Administrație al școlii poate fi accesat la https://bit.ly/2N2qXV5.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 12 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.