Monitorul de Suceava La Târgu Mureș

Echipa „Team Atlas” a Universităţii „Ştefan cel Mare”, câştigătoarea competiţiei Energy Challenge

Daniela MICUŢARIU

Echipa „Team Atlas” a Universităţii „Ştefan cel Mare” din municipiul Suceava, formată din Andrei Ventuneac și Ștefan Șovea, este câştigătoarea competiţiei Energy Challenge, ediția a V-a. Competiţia a adus în finala de la Târgu Mureş șapte echipe studenţeşti care s-au confruntat pentru premii totale în valoare de 5.000 de euro. Sistemul ultramodern de control al irigaţiilor pentru sere şi grădini este proiectul care a întrunit punctajul cel mai mare şi a plasat „Team Atlas” din municipiul Suceava pe locul I.

E.ON România, împreună cu instituţiile partenere, a organizat a V-a ediţie a Energy Challenge, competiţie de proiecte din domeniul energiei aflată în acest an sub semnul unor teme de mare actualitate: Eficienţă Energetică&Optimizare Reţea, Energie Verde, Digital&Smart şi Produse/Servicii Clienţi. „Team Atlas” de la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, echipa câştigătoare a Energy Challenge 2019, şi-a adjudecat premiul în valoare de 3.000 de euro. Cotat cel mai bine de juriul format din specialişti din domeniul energiei, „Project Flora” este un sistem de control al irigaţiilor pentru grădini şi sere, folosind un sistem de senzori conectaţi la un microcomputer ce permite vizualizarea şi controlul grădinii în timp real. Pe locul secund s-a clasat "DC District" de la Universitatea Tehnică din Cluj.

E.ON România, împreună cu instituţiile de învătământ superior și asociațiile studențești partenere, oferă de cinci ani tinerilor care urmează studii universitare ocazia de a revoluţiona lumea energiei prin perfecţionarea unor soluţii existente deja sau, de ce nu, de a identifica noi surse de energie care să schimbe complet configuraţia energetică actuală.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 15 Aprilie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.