Monitorul de Suceava Fundaţia “O Nouă Viaţă“

“Drumeţie pentru o nouă viaţă“, ediţia a V-a, eveniment caritabil organizat în septembrie, la Siret

Daniela MICUŢARIU

Fundaţia Umanitară “O Nouă Viaţă“ Siret organizează sâmbătă, 30 septembrie, începând cu ora 9:30, la Siret, acţiunea “Drumeţie pentru o nouă viaţă“, eveniment caritabil ajuns la a V-a ediţie, în anul în care Fundaţia împlineşte 20 de ani de activitate. Fundaţia “O Nouă Viaţă“ Siret şi-a propus ca prin acest eveniment să-şi promoveze activităţile şi să strângă fonduri pentru susţinerea mai multor proiecte sociale. Organizatorii oferă la acest eveniment unele oportunităţi de team-building, networking şi publicitate.

Drumeţia din acest an va consta în parcurgerea unui traseu istoric de aproximativ două ore, în oraşul Siret. Traseul are ca punct de plecare sediul Fundaţiei "O Nouă Viaţă" din str. Dubovei, nr. 18, Siret. Participanţii vor urma traseul pe strada Apelor, se va trece pe lângă Cimitirul Romano-Catolic, Biserica "Constantin şi Elena", Biserica Romano-Catolică, se va traversa prin faţa Primăriei Siret, traseul continuând cu Biserica "Sf. Treime", Cimitirul Evreiesc şi finalul va fi la sediul fundaţiei (curte Garsoniere).

"La încheierea evenimentului, dorim să organizăm un grătar la care sunt invitaţi toţi participanţii, oferindu-ne astfel ocazia să petrecem timp de calitate împreună. Cu fondurile care se vor strânge la ediţia din acest an a drumeţiei ne propunem să diversificăm şi să dezvoltăm activităţile centrului vocaţional, să oferim servicii pentru un număr mai mare de persoane defavorizate (100 de persoane care participă la activităţile Centrului vocaţional de zi), să îmbunătăţim condiţiile de trai (renovarea locuinţelor, achiziţionarea de cinci centrale termice noi), să modernizăm Centrul de zi, să încurajăm voluntariatul, să creştem numărul persoanelor care se pot implica în sprijinirea activităţii fundaţiei şi să dezvoltăm activităţi educaţionale şi de sprijin pentru copiii provenind din medii dezavantajate", ne-a spus Anca Tablan, de la Fundaţia "O Nouă Viaţă" Siret.

 

Acţiuni în sprijinul copiilor defavorizaţi

Fundaţia "O Nouă Viaţă" continuă din fonduri proprii munca de sprijinire a unui număr cât mai mare de persoane aflate în situaţii de risc, "iar acest lucru poate fi obţinut prin cooperare, implicare şi devotament pentru comunitate". Cei care doresc să obţină informaţii despre evenimentul de pe 30 septembrie pot lua legătura cu Marcela O’Connor, la telefon 0744 527 294, sau cu Anca Tablan, la telefon 0733 965 848. Pentru mai multe detalii despre Fundaţia "O Nouă Viaţă", precum şi despre eveniment, au fost create paginile de internet www.fonv.org şi http://sponsoredwalk.fonv.org.

Evenimentul caritabil “Drumeţie pentru o nouă viaţă” de anul trecut s-a desfăşurat în localitatea Moara – la Mănăstirea Hagigadar. Organizatorii ne-au spus că scopul acţiunii caritabile (al drumeţiei) de anul trecut a fost acela de a sprijini „Casa Emmanuel” din Suceava, construită şi dată în folosinţă gratuită de Fundaţia „O Nouă Viaţă”, care găzduieşte 17 tineri şi copii cu dizabilităţi mentale şi asociate grave, precum şi Centrul de respiro pentru familiile care au copii cu nevoi speciale. În 2015, „Drumeţie pentru o nouă viaţă” s-a desfăşurat la Suceviţa şi a fost un eveniment reuşit mai ales prin numărul mare de participanţi. Şi anul acesta, organizatorii se aşteaptă ca oamenii să fie receptivi şi să se implice în acţiunea caritabilă de la Siret. Proiectul Fundaţiei „O Nouă Viaţă” este susţinut anul acesta de Primăria Siret, Monitorul de Suceava, SC Killer SRL şi Camera de Comerţ şi Industrie Suceava.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 04 Septembrie 2017.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.