Monitorul de Suceava 100 de ani în 1000 de cuvinte

Doi elevi din județ s-au clasat pe primele două poziții ale unui concurs național de creație literară

Adelina TALPALARIU

 

În fruntea clasamentului Concursului național de creație literară "100 de ani în 1000 de cuvinte", lansat de Patriarhia Română și Radio Trinitas, s-au poziționat doi elevi de gimnaziu din județ, aceștia adjudecându-și Premiul I, respectiv Premiul II al competiției.

Premiul I a fost acordatelevului Sebastian Pitic, din clasa a VI-a, de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, elevul fiind coordonat de prof. Vasile Schipor.

Acesta a fost premiat în cadrul festivității de la Palatul Patriarhal din București, marți, 4 decembrie, distincțiile fiind oferite de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Premiul al II-lea l-a obținut eleva Anastasia Roșioru, din clasa a VII-a, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, sub îndrumarea prof. Gabriela Ilisei.

Cu mențiune a fost recompensată Elena Ailenei, secțiunea liceu, de la Colegiul „Petru Rareș”, pregătită de prof. Gheorghe Cîrstian.

Concursul de eseuri, povești și poezii intitulat „100 de ani în 1000 de cuvinte” s-a adresat elevilor de gimnaziu (clasele V-VIII) și celor de liceu (clasele IX-XII), de pe întreg teritoriul țării. Fiecare participant a realizat un eseu, povestire  (fragment de nuvelă etc.) sau poezie vizând tema „100 de ani în 1000 de cuvinte”. Lucrarea fiecărui participant a fost evaluată de un juriu format din: criticul literar Alex Ştefănescu, scriitorul Petre Crăciun şi Odilia Roşianu, redactor-şef „Literatura de Azi”.
„Pornind de la ideea că tinerii și copiii reprezintă un partener important de dialog și, mai ales, de ei depinde evoluțiea sănătoasă a societății românești, am dorit să-i implicăm într-un concurs care să-i convingă în a se apleca nu doar cu seriozitate, dar și cu determinare, asupra a ceea ce reprezintă momentul istoric 1 Decembrie 1918, cum s-a ajuns la înfăptuirea Marii Uniri și cine au fost principalii actori ce au determinat acest moment istoric important. Totodată, prin acest concurs se doreşte crearea unui cadru în care elevii să aplice cunoştinţele dobândite asupra acestei teme, să se simtă parte a acestui moment istoric extrem de important”, au transmis organizatorii.
 Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 06 Decembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.