Monitorul de Suceava Unul după altul

Doi bătrâni, accidentați mortal de mașini, în interval de câteva ore

Florin PAIU

O femeie în vârstă de 71 de ani și un bărbat de 81 de ani au sfârșit tragic, în aceeași zi, accidentați mortal de mașini.

Primul accident a avut loc luni, în jurul orei 11.40, pe drumul național Suceava-Botoșani, pe raza satului Plopeni, în dreptul intersecției cu drumul spre aeroport. După cum am arătat și în ediția de ieri a ziarului nostru, o femeie în vârstă de 71 de ani, din Plopeni, s-a angajat în traversare prin loc nepermis și fără a se asigura, moment în care a fost acroșată de o autoutilitară Ford Tranzit, condusă dinspre Botoșani spre Suceava de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Verești.

La fața locului a ajuns un echipaj SMURD de Terapie intensivă mobilă, care a preluat-o pe bătrână în stare foarte gravă. Bătrâna a fost declarată decedată o oră mai târziu, la Spitalul Județean Suceava.

Luni seară, în jurul orei 20.00, s-a petrecut a doua tragedie, pe E 85, la Drăgușeni. Un șofer în vârstă de 21 de ani, din Drăgușeni, aflat la volanul unui Ford Focus, care se deplasa pe direcția dinspre Roman spre Fălticeni, l-a accidentat mortal pe un bărbat în vârstă de 81 de ani, din comuna Moțca, care, rezultă din cercetările poliției, se deplasa imprudent, pe partea carosabilă. Bărbatul avea haine de culoare închisă și nici un element reflectorizant.

La fața locului s-a deplasat o ambulanță, iar echipajul medical a încercat manevre de resuscitare, fără rezultat.

În cazul ambelor accidente polițiștii au deschis dosare penale pentru ucidere din culpă și continuă cercetările, pentru a stabili împrejurările exacte în care s-au produs tragediile. Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 12 Septembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.