Monitorul de Suceava După gratii

Contrabandist prins la mai bine de un an și jumătate după ce și-a abandonat mașina plină cu țigări

Sandrinio NEAGU

Un tânăr de 34 de ani din Vicovu de Jos a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Suceava la mai bine de un an și jumătate după ce a reușit să scape de polițiștii care îl urmăreau. Lucian Tărâță este cel care în februarie 2019 a provocat un accident în timp ce era urmărit de mașina poliției, dar oamenii legii nu l-au putut prinde la vremea respectivă.

Șoferul reținut în cursul zilei de luni era monitorizat de polițiștii de frontieră, care aveau informații că transportă țigări de contrabandă. Polițiștii de frontieră i-au sesizat pe colegii de la Poliția orașului Vicovu de Sus că mașina suspectă se îndreptă spre raza lor de competență, dinspre Brodina.

Unul dintre echipajele de poliție a pornit în urmărire, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase. Pe strada Ștefan cel Mare din zona Bivolărie a orașului Vicovu de Sus, polițiștii au observat mașina suspectă, marca Audi A6, care tocmai lovise un autoturism marca VW Vento, care era parcat pe marginea părții carosabile.După impact, autoturismul suspect a ricoșat într-un stâlp de electricitate, după care într-un gard al unui imobil din orașul Vicovu de Sus, iar șoferul vinovat a reușit să scape fugind printre case.

În interiorul autoturismului s-au găsit 8.440 de pachete de țigarete, respectiv 7.640 de pachete țigarete marca Ashima și 800 de pachete țigarete marca Marble. Autoturismul marca Audi A6, în valoare de aproximativ 5.000 euro, a fost indisponibilizat.

După un an și jumătate în care au reușit să adune suficiente probe, polițiștii l-au depistat pe autor în persoana lui Lucian Tărâță, iar luni, 14 septembrie, acesta a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore.

Acesta este cercetat acum pentru comiterea infracțiunii de „contrabandă”, dar este posibil să se extindă cercetările și pentru  infracțiunile de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „distrugere din culpă”. Ieri, Lucian Tărâță a fost dus în fața unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a decis să-l plaseze sub control judiciar.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 16 Septembrie 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.