Monitorul de Suceava Covid-19

Colegiul Național ”Mihai Eminescu” intră în scenariul roșu și se închide pentru 14 zile

Sandrinio NEAGU

Scenariul roșu se aplică deja pentru o școală din municipiul Suceava deși noul an de învățământ abia a început. Este vorba de Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, unde au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Printre cei infectați cu Covid-19 se află directorul Renato Tronciu, soția acestuia, care este profesor de sport, precum și directorul adjunct Gabriela Cazac. Toți trei au fost internați în Spitalul Județean Suceava și se află sub tratament, formele de boală fiind simple. Toate cele trei persoane ar fi intrat în contact cu inspectorul școlar general adjunct Mircea Popescu, confirmat și el cu Covid-19 și internat în spital. În afara celor trei au mai fost confirmate alte trei cazuri de îmbolnăviri în rândul profesorilor de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, astfel încât numărul total de îmbolnăviri de aici este de 6.

Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a precizat că la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava ancheta epidemiologică nu este încă finalizată.

”S-au efectuat un număr de 120 de teste și încă nu avem toate rezultatele. Oricum, toate persoanele care au intrat în contact cu persoanele confirmate pozitiv vor fi chestionate în cadrul anchetei epidemiologice pe care o derulăm”, a declarat Gabriela Băncilă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Cezar Anuței, a precizat că în cazul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” se va trece la scenariul roșu, adică timp de 14 zile cursurile se vor derula doar online. Tot marți s-a luat decizia închiderii pentru două săptămâni și a grădiniței şi a internatului care funcționează la această instituție de învățământ.

Situația este asemănătoare și la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, unde marți s-a confirmat al treilea caz de Covid-19. Este vorba de o învățătoare, care se alătură celor doi colegi deja internați. Printre aceștia se află și directorul adjunct Dumitru Moscaliuc. Totuși, aici conducerea unității de învățământ a decis ca școala să continue.

Petronela Bobric, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 4 Suceava, a precizat că nu se țin cursuri la trei clase din învățământul primar, acolo unde dascălii sunt confirmați cu Covid-19. Pentru celelalte 14 clase din învățământul primar cursurile se țin fizic în sălile de clasă. În ceea ce privește învățământul gimnazial, din cele 10 clase existente în 5 cazuri se merge pe varianta hibrid, iar în celelalte cazuri pe varianta orelor la școală.

Tot marți au fost confirmate încă un caz de îmbolnăvire la Colegiul Tehnic Fălticeni, dar și un caz la o învățătoare de la Școala Salcea.

În total, până acum numărul total al cadrelor didactice din judeţ infectate cu SARS-CoV-2 a ajuns la 39, plus alte 7 persoane din rândul personalului nedidactic.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 16 Septembrie 2020.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.