Monitorul de Suceava ANM

Cod galben de vânt puternic, timp de trei zile, dar și atenționare de polei

Cosmin ROMEGA

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben de intensificări susținute ale vântului, valabilă în întreg județul Suceava, de joi după-amiaza până sâmbătă seara.

Codul galben este valabil în intervalul 13 ianuarie, ora 18.00 – 15 ianuarie, ora 20.00.

În intervalul menționat, în Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini de peste 1.500 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 90…110 km/h și zăpada va fi spulberată.
Începând din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) vântul se va intensifica și în jumătatea nordică a Moldovei unde vitezele vor depăși 55...65 km/h.

Din după-amiaza zilei de vineri (14 ianuarie) în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă.

Din dimineața zilei de joi, 13 ianuarie, a intrat în vigoare o altă atenționare a ANM, valabilă tot până sâmbătă seara.

În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în zona de munte, iar din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) local și în estul, sudul și centrul țării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45...55 km/h, mai mari în zona montană înaltă și în Moldova.
Pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei în nord, centru și nord-est. Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 14 Ianuarie 2022.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.