Monitorul de Suceava Ghețuş

Cod galben de polei pe trotuarele Sucevei

Cosmin ROMEGA, Dana HUMOREANU

Miercuri dimineață, trotuarele Sucevei s-au transformat în patinoare, pe fondul unui fenomen meteo extrem – ploaie de gheață. Mai exact, precipitațiile mixte se transformau la sol în polei, acoperind toate suprafețele, carosabile și pietonale, cu un strat subțire de gheață, foarte alunecos.

Fenomenul, anunțat de Administrația Națională de Meteorologie de marți seara, printr-o avertizare de vreme severă imediată pentru județul Suceava valabilă până la ora 23:00, a dat serioase bătăi de cap în special pietonilor, care au trebuit să depună mari eforturi pentru a se deplasa pe pojghița de gheață, fără a lua trânte.

Pe partea carosabilă nu au fost probleme, ca urmare a intervenției utilajelor de deszăpezire dotate cu sărărițe.

Pe trotuare însă, intervenția echipelor de salubrizare, care au împrăștiat manual antiderapant și au mai îndepărtat din zăpada înghețată, a lăsat de dorit, prezența acestora  fiind vizibilă destul de târziu, după ce deja mii de oameni au făcut patinaj, vrând-nevrând, pe trotuare, în drum spre serviciu, școală sau la cumpărături.

De altfel, de la începutul acestui sezon rece, adică din data de 19 noiembrie a.c., până miercuri, 5 decembrie, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului de Urgențe „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava au ajuns 112 persoane, inclusiv copii, cu leziuni provocate de căderea pe gheață. Cinci persoane s-au accidentat miercuri, în intervalul orar 9,00-12,30. Conform evidențelor UPU, 14 dintre cei accidentați au suferit traumatisme cranio-cerebrale sau fracturi și au avut nevoie de internare la Neurochirurgie sau Ortopedie.

Precizăm că avertizarea de cod galben de polei și precipitații mixte afectează întreg județul Suceava.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 06 Decembrie 2018.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.