Monitorul de Suceava Handbal masculin

CSU din Suceava și-a completat lotul cu doi jucători în perspectiva returului

Gabriel TODERAŞCU

Echipa de handbalmasculin CSU din Suceava, singura formație de club din județ care evoluează într-un eșalon de elită al sportului românesc, a anunțat pe pagina oficială de facebook transferurile jucătorilor Cătălin Sabin Costea și Bogdan Marian Păunescu. Ambii provin de la Dunărea Călărași, o formație măcinată de grave probleme financiare, care este foarte aproape de retragerea din campionat. În vârstă de 25 de ani, Costea este un handbalist lansat în handbalul profesionist de formația suceveană și evoluează pe postul de extremă stângă. Tot 25 de ani are și Păunescu, care este un jucător masiv, cu o înălțime de 1,94 metri și o greutate de 104 kilograme. Acesta evoluează pe postul de pivot și a mai jucat în Liga Națională pentru CSM Bacău.

„La fel ca și alte cluburi, am încercat și noi să profităm de situația de la Dunărea Călărași, acolo unde majoritatea handbaliștilor au rămas liberi de contract, nefiind plătiți de luni bune. I-am adus la Suceava pe Costea și pe Păunescu, doi jucători care ne pot ajuta să ne asigurăm menținerea în Liga Națională la finalul campionatului. Pe Costea îl știm foarte bine, a crescut aici, așa că nu va avea nici o problemă de adaptare, în vreme ce Păunescu este un jucător puternic și curajos, care se apără foarte bine”, a declarat Adrian Chiruț, antrenorul principal al grupării CSU din Suceava.

„Universitarii” au reluat antrenamentele încă din 6 ianuarie, iar în aceste zile pregătesc asiduu startul returului, care bate la ușă. Primele două runde, a XVI-a și a XVII-a, se vor desfășura tot sub formă de turneu, la Sfântu Gheorghe. CSU din Suceava va juca miercuri, 3 februarie, de la ora 18.30, împotriva celor de la Steaua București, urmând ca o zi mai târziu, de la ora 15.45, să se confrunte cu CSM Făgăraș.

Gruparea suceveană a încheiat turul pe poziția a XII-a. La finalul sezonului regular, primele opt clasate se vor califica în play-off, în vreme ce ultimele opt clasate vor juca în play-out, de unde vor retrograda direct patru echipe. Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 13 Ianuarie 2021.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.